D5 Grustur Surahammar

D5 Grustur Surahammar
lördag, maj 25, 2019 - 11:00

Samling: OKQ8 Enbärsvägen 2 i Surahammar.

Grusturen startar i Surahammar och går upp mot Färna där vi stannar och grillar korv till lunch på en trevlig rastplats. BMW-klubben står för korv, medtag egen dryck. (Grillningen gäller under förutsättning att det inte råder eldningsförbud annars får vi lösa lunchen på annat sätt) Turen kommer sedan att fortsätta västerut och avslutas i Kolsva. Vi kommer även att stanna för en kaffepaus på eftermiddagen så medtag kaffetermos.
Turen är 16 mil och består till största delen av grus men det finns även några partier som består av asfalt. För att delta på turen behöver ni ha en motorcykel som är utrustad med grovmönstrade däck och bra fjädring typ GS-modell. Landsvägsmotorcyklar passar ej för denna tur då vissa bitar är ganska gropiga och andra partier består av en hel del lösgrus.

Turledare: Joachim Nordberg

Hej
Jag är ny i BMW-klubben och har inte varit med på någon tur förut. Vilken nivå brukar det ligga på?

Jag kör en Dakar från 01, har kört lite krus hemikring och var med i hemvärnet som mc-ordonnans förut och körde en del terräng då.

Är det anmälan till detta för tex inköp av korv?

mvh Mattias

Hej

Välkommen till klubben!
Nivån brukar variera ganska mycket på deltagarna så turen får anpassas efter det.
Med den MC du har och att du har viss vana av att köra grus så borde det inte vara några problem.
Notera att det är grusvägar av varierande kvalitet det handlar om och inte terräng körning.

Det är ingen anmälan till denna tur. Det ligger en mataffär i anslutning till mötesplatsen så vi handlar korv efter hur många som kommer.

Välkommen!

MVH

Joachim

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera