D14 Sommartur i Norra Halland

D14 Sommartur i Norra Halland

Regnet vräkte ner när fem tappra förare samlades i Halmstad. Det såg mörkt ut på himlen så regnställen åkte på och vi begav oss norrut längs Hallands Kustväg. 45 minuter senare upphörde dock regnet och vid första fikapausen i Glommens Hamn var det strålande solsken.

Efter att tagit sig igenom den semestertäta trafiken i Varberg fortsatte färden norrut längs Gamla E6 innan det blev lunch på Tjolöholms Slott. Det var ett konstant flöde av fina bilar i mötande körfält då Wheels and Wings pågick samtidigt på Falkenbergs Motorbana.

På eftermiddagen körde vi på kurviga vägar, ständigt i sjökanten, inåt landet mot Karl Gustav och Horred. Slutligen blev det Hallands Vackraste Väg och snett neråt mot Kvibille innan det blev E20 hem till Halmstad.

Trevligt med besök av två skåningar och även att distriktets nyaste medlem anslöt.

/Emil Sjöstedt