Peter Nordlund skrev: London Pride har enlig Systembolaget 4,7%
Jamterik skrev: man blir bara så förbannat full efter 4 flaskor vin...
Bror Gårdelöf skrev:Peter Nordlund skrev: London Pride har enlig Systembolaget 4,7%
Hop(p)san! Då har jag antingen läst fel på pubens kran, eller också är fatölet svagare.
Det är klart, att en etta kan förväxlas med en sjua. Skall kolla noga nästa gång.
Måhända blir det tydligare om du håller ena ögat stängt när du läser av etiketten på kranen vid nästa tillfälle, Brorsan . Ett annat tips är att det underlättar om man dricker ur glas istället för direkt ur kranen. Det är min erfarenhet i alla fall !Bror Gårdelöf skrev:Peter Nordlund skrev: London Pride har enlig Systembolaget 4,7%
Hop(p)san! Då har jag antingen läst fel på pubens kran, eller också är fatölet svagare.
Det är klart, att en etta kan förväxlas med en sjua. Skall kolla noga nästa gång.
Kovlingen skrev:Hört säjas eller läst att den godaste ölen har aldrig över 4.5% .
Därav ligger de ofta mellan 4 till 4.5% på serveringar . Ingen mening att
servera dyrare och starkare öl då de oftast får sälja fler och tjäna mer .
Kan iofs. få starkare men då enligt så beställd
Bror Gårdelöf skrev:Jag har dessutom för mig, att "om jäsningsprocessen lämnas ifred", blir resultatet c:a 4,5 volymprocent alkohol. Högre alkoholhalt kräver, att man på något sätt mixtrar med jäsningen.
Huruvida "omixtrat" öl är godast, är en annan femma. Jag är mycket svag för starka belgiska ölsorter, och barley wine var en upplevelse, den enda gången hittills, som jag druckit det. Men för att inte bli full som ett ägg, måste man ju begränsa kvantiteten högst påtagligt! Och när jag dricker öl, vill jag gärna ha minst en pint. Då blir det till att hålla sig lägre halter - och då är det roligt att leta efter kombinationen "mycket smak och lite alkohol". (Jag tror, att just de orden var en reklamslogan för Lyckholms lättöl för ett antal decennier sedan, men det var mera ord än realitet.)
Kovlingen skrev:"Sort Guld" är inte fel
Benny Olofsson skrev:Öl är en intressant dryck.
Det pratas om att man gillar den ena sorten och att den andra är s-k-i-t.
Norrlands Guld - En vad jag kallar blanköl (ljus öl), kallar den även "bastuöl", en fantastisk öl i dessa sammanhang.
Samuel Adams Pale Ale, är en öl som jag saknar på systemet och jag vet inte om man slutat med denna. Observera Pale Ale, inte vad man förkortat kallar IPA, som är en helt annan sorts öl. IPA - en typ av öl som väldigt sällan är njutbar även om jag gillar syrliga saker bättre än söta, typ syrlig efterrätt är bättre än en söt. Men sura ölsorter går inte att gilla. Så IPA går fetbort, jo jag vet att det är en poppulär sorts öl, men jag går efter smak och inte efter vad som är poppulärt.
Jämtlands Bärnsten - En värdig Pale Ale som jag rekomenderar att sitta ner och njuta lagom långsamt av.
Anchor Steam Beer - Amerikansk Pale Ale som bevisar att det även finns seriösa Amerikaner.
Old Speckeled Hen - Återigen en Pale Ale som är en favorit.
Och går man på en pub eller en restaurang så vet de som jobbar där sällan skilnaden på en IPA och en Pale Ale. Det vet egentligen inte jag heller, mer än att väldigt ofta är en IPA näst in till odrickbar.
//Benny
Kenneth skrev:Det här kan bli lika infekterat som en oljetråd. Länge leve en god öl
Kenneth skrev:Släng er i väggen-vinnördar.
HåkanH skrev:Kenneth skrev:Släng er i väggen-vinnördar.
Nää, men nu dj....r! Nu känner jag mig kränkt!
Tycker ju vin är både gott och intressant.
Var på en vinprovningsresa till Tyskland och Frankrike i höstas!
Peter Nordlund skrev:@HåkanH
Den nedre bilden och namnet på ölen fick mig att dra ...associationer (Urbandictonary)
Peter Nordlund skrev:Sedan apropå bilder på öl, har långt innan jag drack öl alltid tyckt att öl "ser" gott ut, det har ofta så fin färg i ett genomskinligt glass med skummet och alla bubblor
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst