In och svara på denna enkät.

Här lägger vi frågor av typen - Vilken MC skall jag köpa blandat med fiffiga tips och knep

In och svara på denna enkät.

Inläggav Karl Bergman » 2018-08-17/17:17

Det här är mitt "favoritneggo". Har noll sympati tom massor av minus för dem som rensar piporna bara för att väcka uppmärksamhet. Bor ganska nära E4 och störs ofta av dessa stackare som inte tycker sig synas utan att behöva terrorisera oss andra.
Har många gånger funderat på vad som gick snett i tillvaron och under uppväxten för dessa ofta äldre välväxta herrar som måste hävda sig på detta sätt. Själv monterade jag en pappsmälla i framhjulet på trampcykeln vilket botade mig från behovet av rensade rör.

Det är sjukt, en skavank som borde kunna botas om inte annat med utökad kontroll.

Karl B.
Karl Bergman
 
Inlägg: 154
Blev medlem: 1999-08-11/01:00

Re: In och svara på denna enkät.

Inläggav Bror Gårdelöf » 2018-08-17/18:06

Tyvärr har de senaste åren präglats av, att poliser (i likhet med sjuksköterskor) idkat strömhopp från sina tjänster, eftersom deras arbetsvillkor inte varit så vidare värst. Därmed måste ledningen prioritera hårt, vad gäller uppdrag till dem, som är kvar - och då hamnar nog "flygande kontroll" av motorcyklars bullernivå rätt långt ner på listan.

Dock; veterligen förekommer inte mc-förbud på grund av buller i Skandinavien. Man får vara glad för det lilla.
Användarvisningsbild
Bror Gårdelöf
 
Inlägg: 13472
Blev medlem: 2007-11-29/01:00
Ort: Linköping

Re: In och svara på denna enkät.

Inläggav Bror Gårdelöf » 2018-08-17/18:27

Till Karl: Jag vet inte, om Du känner till det sedan tidigare, men Bosse Rindar skrev under sin tid i redaktionen på MC-Nytt en underbar drapa med rubriken Pappsmällan, som behandlar precis det Du beskriver.

Medan min brutna höft läkte 2005, och tillvaron krävde kryckor, hade jag gott om tid att besöka Stifts- och Landsbiblioteket i Linköping. De kör med principen "öppet arkiv", så det var bara att gå ner och plocka fram den ena årgången efter den andra av MC-Nytt och Bike. Den förra hade sin moderna storhetstid under de år, då Robert Lavér och Bosse fanns i redaktionen, och där hittade en då relativt nybliven hojägare hur mycket nyttig information som helst.
Bike var i alla fall då en betydligt dubiösare tidning - med en redaktion som förvånansvärt ofta var direkt oförskämd mot läsarna(!) - så den ögnade jag igenom tämligen snabbt. Det var mest Jan Leeks funderingar, som gjorde de tidningarna värda att öppna.

Har Du - eller för den delen alla, som läser detta - turen att ha ett bibliotek, som har nämnda årgångar tillgängliga (vill minnas att det grovt räknat rör sig om 1990-talet), kan jag utlova mycken trevlig läsning.
Användarvisningsbild
Bror Gårdelöf
 
Inlägg: 13472
Blev medlem: 2007-11-29/01:00
Ort: Linköping

Re: In och svara på denna enkät.

Inläggav F800åkare » 2018-08-17/18:30

Bror Gårdelöf skrev:Fixat - och jag lade till som fritextkommentar (under nationalitet) att "The slogan in question 8 is utter stupidity - nothing else! It is embarrassing for every serious motorcyclist!"
Själv tycker jag naturligtvis, att det är för jävligt, att jag inte skall kunna köra min ytterligt tystlåtna maskin på en väg, för att ett antal hänsynslösa motorcyklister förstör den kringliggande boendemiljön med buller! Men jag har inte heller något problem med att begripa det förbud, som dessa dumheter medför.

I svensk lagstiftning är kollektiv bestraffning ej tillåtet, tvivlar på att det är Ok i EU lag heller. Men det är alltid enkla vägen ut då politiker ska göra något, oavsett hur mycket de missar målet. Om nu målet inte är ett totalförbud som de skymtar längre fram. För att förbjuda på vissa vägar innebär bara omlokalisering av problemet och till slut en centralisering och då är nog ett totalförbud på tapeten.

Själv förordar jag att man inte tillåter dämpare där DB-killer kan tas loss, inte uppfyller bullekrav och ej är certifierade för den hoj man monterar på.
Vidare så skulle en plombering sättas på några väl lämpade bultar vid bilprovningen, då är det slut på att byta till laglig pipa inför besiktning för att sen sätta på raka rör.
Då skulle polis enkelt kunna se vid vägen, bruten plombering = körförbud och bärgning från plats till verkstad och sen regbesiktning för att få ut den på vägen igen.
K1300S 2009.
Användarvisningsbild
F800åkare
 
Inlägg: 419
Blev medlem: 2017-06-20/07:18
Ort: D6

Re: In och svara på denna enkät.

Inläggav Bror Gårdelöf » 2018-08-17/19:24

Jag argumenterar inte emot Dig - snarare tvärt om - men även i Sverige tillåter lagstiftningen vissa miljömässiga anpassningar av trafiken. Mitt bäst kända exempel är genomfarten i Huskvarna - Jönköping, där hastigheten på motorvägen minskats till 90 på en längre sträcka än tidigare. Den skyltade orsaken är "av bullerskäl" eller något ditåt. Men detta diskriminerar förstås inga fordonstyper.

I övrigt är det ju en kuriositet, att mc-förbudet på vissa vägsträckor väl framför allt är en tysk företeelse? Mina fördomar säger, att man i Tyskland brukar vara noga med regelverk. "Ordnung muss sein." Men det kanske bara är fördomar?

Det där med plomberade avgassystem låter ju som en bra idé - även om jag antar, att de, som tillverkar och säljer tillbehörssystem, samt deras köpare hyser en annan uppfattning.
Användarvisningsbild
Bror Gårdelöf
 
Inlägg: 13472
Blev medlem: 2007-11-29/01:00
Ort: Linköping

Re: In och svara på denna enkät.

Inläggav F800åkare » 2018-08-17/22:42

Kovlingen skrev:
F800åkare skrev:En kollegas bror fick för 3v sedan just ett sådant föreläggande pga bullernivå. Ja, han har en trimmad subba wrxi med race system på.....

Jo de kan låta ganska mycket och just "bösskotten" vid gassläpp :)
Edit : Subban gissar jag är en Subaru ;)

Yes, subaru.
K1300S 2009.
Användarvisningsbild
F800åkare
 
Inlägg: 419
Blev medlem: 2017-06-20/07:18
Ort: D6


Återgå till Generella frågor och tips - MC relaterat

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster