Sida 1 av 1

Försäkring

InläggPostat: 2018-01-19/19:20
av gösser
Min helförsäkring hos Svedea kostar mig 4 700:-/år. Jag bor nu i Malmö och därför är den naturligtvis lite dyrare. Jag åker en K 1200 GT-04. Jag får väl anse mig vara en ganska "säker" åkare. Men varför kan jag inte ställa av den under vinterhalvåret? Jag får uppfattningen att försäkringen förhandlats fram med tanke på "åretruntåkare" En helförsäkring hos If kostar mig endast 1700:-. Jag kommer därför att lämna Svedea i augusti. Kan någon förklara varför det inte är möjligt att ställa av cykeln under vinterhalvåret. Får en känsla av att försäkringen är framtagen i första hand för GS-åkare. Eller finns det någon annan förklaring?

Lars P

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-19/21:00
av Bror Gårdelöf
Försäkringsgruppen kan säkert ge ett bättre svar, men först en fråga: Har Du specificerat, att det gäller klubbförsäkringen?

Från Bilsport & MC, där jag före BMW-eran försäkrat mina hojar, fick jag en gång beskedet, att "visst kan Du få teckna en delårsförsäkring, men den kostar lika mycket som en helårs, för på vintern händer praktiskt taget inga olyckor, dvs alla kostnader ligger under sommarhalvåret hur som helst" (ej ordagrant citerat). Huruvida klubbförsäkringen bygger på samma filosofi, får andra svara på.

När jag köpte Sigurd tecknade jag "med automatik" märkesförsäkringen i If (detta var flera år före klubbförsäkringen), bara för att upptäcka, att premien var ungefär densamma som hos Bilsport & MC, men självrisken var dubbelt så hög; 6 000:- mot 3 000:- (eller möjligen 2 500:-) hos Bilsport & MC! Ett skott i foten, således (fast jag behövde aldrig utnyttja försäkringen hos If.)
Av lätt förklarliga skäl var jag på väg tillbaka till Bilsport & MC, när Svedea dök upp på marknaden med ett ännu bättre erbjudande, som jag nappade på.
Något år senare kom klubbförsäkringen, och då blev det ännu bättre, bland annat med en självrisk på 1 000:- eller 1 500:-.

Så 1) kolla, vad villkoren innebär, och 2) kontakta Svedea direkt och påpeka, att Du diskuterar klubbförsäkringen. Det kan löna sig.
Eller också är Du en av dem, som faller utanför devisen "det bästa för de flesta". Fråga mig inte varför.

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/08:38
av Håkan
gösser skrev:Min helförsäkring hos Svedea kostar mig 4 700:-/år..... En helförsäkring hos If kostar mig endast 1700:-....

Mycket märkligt. :?
För mig är det, det omvända förhållandet.
Fick en offert från if i samband med MC mässan 2017 på min R1200GS : 3020 kr helförsäkring/helår. :o
Min premie hos Svedea för innevarande år är : 1482 kr helförsäkring/helår. :)

Tydligen bedöms vi helt olika, Lars.... :roll:

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/15:17
av gösser
Hej igen! Kan det vara så att jag eller någon har missat att det rör sig om en klubbförsäkring. Kan inte hitta uppgifter om det någonstans på mitt försäkringsbrev. Är det någon som vet om det ska framgå på försäkringsbrevet? Jag har 10% som SMC-medlem men det är allt jag kan hitta. När jag flyttade från "landet" till Malmö steg premien från 2179:-/år till 4711:-/år, alldeles för mycket tycker jag. Ska nu betala för perioden 2018-02-05 - 2018-08-04. En nätt summa på 2819:-. Valet blir ju inte svårt i augusti om man säger så. 4711:- versus 1700:-. Visst skiljer det en del på självrisker men man kan ju inte stirra sig blind på det, man planerar ju inte att krascha hela tiden.

Lars P

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/15:34
av Bror Gårdelöf
Mitt tips: Ring Svedea och specificera, att det rör sig om klubbförsäkringen. Korrespondens med datorer är högst osäker verksamhet, men att tala med en person brukar ge resultat.
Ytterligare ett tips är att ha medlemsnumret i beredskap för eventuell verifikation.

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/16:18
av paol
Hej Lars
Bor också i Malmö och vi har 2 motorcyklar i familjen.
Har jämfört klubbförsäkringen med IF varje gång det är dags att förnya.
Det skiljer ett antal tusenlappar till fördel för IF. Delvis beroende på att vi får 50% rabatt på 2 hojen, men även utan det är skillnaden för stor, med liknande villkor.
Frågade vid ett tillfälle vad priset för bilförsäkringen hos Svedea skulle bli.
Svaret var att de inte försäkrar bilar i storstadsområdena.
Försäkringsbolagen väljer sina kunder (med pris) och vi tillhör inte kategorin "de flesta" när det gäller klubbförsäkringen.
Skulle tro att det stora antalet försäkringstagare för klubbförsäkringen finns utanför storstadsområdena som betraktas som riskområden.
Det är väl så enkelt att man kan inte vara bäst överallt.

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/16:52
av Kovlingen
Bror Gårdelöf skrev:Mitt tips: Ring Svedea och specificera, att det rör sig om klubbförsäkringen.
Ytterligare ett tips är att ha medlemsnumret i beredskap för eventuell verifikation.

Tidigare var det väl ett krav att man ringde in för att få klubbförsäkringen .
Gick inte att göra detta via datorn , men det kanske går nu . (stor osäkerhet i ämnet)

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/17:14
av Buster
gösser skrev:...Jag har 10% som SMC-medlem men det är allt jag kan hitta...

Är inte just detta ett bevis på att du INTE har klubbförsäkringen?
Jag har nämligen för mig att klubbförsäkringen inte har nån SMC-rabatt...

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/17:32
av gösser
Ska kontakta Svedea på måndag för att få klara besked! Fast lite besynnerligt är det att frågan aldrig ställdes när försäkringen tecknades. Men som vanligt nu för tiden så är det ett stort självansvar för allt.

Lars P

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/17:41
av Kovlingen
Buster skrev:
gösser skrev:...Jag har 10% som SMC-medlem men det är allt jag kan hitta...

Är inte just detta ett bevis på att du INTE har klubbförsäkringen?
Jag har nämligen för mig att klubbförsäkringen inte har nån SMC-rabatt...

Går nog inte att kombinera dessa rabatter utan välja en av dom .

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/17:49
av Gunnar Elmgren
gösser skrev:Ska kontakta Svedea på måndag för att få klara besked! Fast lite besynnerligt är det att frågan aldrig ställdes när försäkringen tecknades. Men som vanligt nu för tiden så är det ett stort självansvar för allt.

Lars P

Tror det kan spela in att Du flyttat från "landsorten" till Malmö - är rätt säker på, att Du hade betydligt lägre premie där Du bodde innan!
Och kolla att Du verkligen har Klubbförsäkringen - det kan skilja rätt mycket på den och "ordinarie" försäkring på vissa orter. Du kan också påverka premien i Klubbförsäkringen genom val av självrisk, aktsamhetsnivå och om Du t ex väljer det s.k. XL-tillägget.

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/19:28
av Peter A Mariestad
Hej

Om du har Klubbförsäkringen så framgår det i övre högra hörnet av försäkringsbrevet.

Tidigare var man tvungen att ringa Svedea för att få Klubbförsäkringens särskilda villkor. Från november 2017 kan man göra detta via datorn, information finns på klubbens hemsida samt på aviseringen för medlemsavgiften.

Klubbförsäkringen är inte alltid billigast för alla. Från Försäkringsgruppen är den stående uppmaningen att man alltid jämför villkor och pris och därefter väljer det alternativ som bäst motsvarar de behov och krav man som enskild individ har.

Hälsningar

Försäkringsgruppen /Peter


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-20/19:42
av gösser
Hej igen och tack för svar! Visst blir det skillnad när man flyttar in till "storstaden" men en ökning med 116% är i häftigaste laget. Cykeln står i ett låst garage eller i ett låst garage med både larm och brandlarm när den inte används. Nu tror jag inte att jag har klubbförsäkringen men tänker ta reda på det på måndag, sedan får vi se vad det blir.

Lars P

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-21/10:42
av Fredrik J
Fördubblad premie när du flyttar från land till storstad kan du nog förvänta dig från alla försäkringsbolag ;)

Hade vart intressant att veta exakt vilka faktorer som är så konstnadsdrivande i storstaden.

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-21/12:11
av BrooklynS
Fredrik J skrev:Hade vart intressant att veta exakt vilka faktorer som är så konstnadsdrivande i storstaden.


-Tätare trafik
-Potentiell stöldrisk högre
-Antalet potentiella tjuvar mångdubbelt större
-Stöld- och olycksstatistik
-Sämre förvaringsmöjligheter

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-22/17:53
av gösser
Hej igen! Nu har jag varit i kontakt med Svedea och talade då om att jag skulle ha klubbförsäkringen. Skillnaden blev hela 300:- på ett år. Så i augusti blir det bye-bye Svedea och hello IF! Dessutom kan jag ställa av cykeln under vinterhalvåret och nöja mig med en garageförsäkring. Passar mig bra!

Lars P

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-22/18:24
av Bror Gårdelöf
Som tidigare noterats på tråden: Du ingår i detta fall inte i gruppen "de flesta". Tråkigt att läsa - men sånt är livet.

Re: Försäkring

InläggPostat: 2018-01-22/18:36
av MichaelWa
gösser skrev:Hej igen! Nu har jag varit i kontakt med Svedea och talade då om att jag skulle ha klubbförsäkringen. Skillnaden blev hela 300:- på ett år. Så i augusti blir det bye-bye Svedea och hello IF! Dessutom kan jag ställa av cykeln under vinterhalvåret och nöja mig med en garageförsäkring. Passar mig bra!

Lars P


Ursäkta men hänt mig flera ggr trots kontakt med Svedea att de gjort fel på just detta med klubbförsäkringen, jag var helt 100:a på att de gav mig pris på klubbförsäkringen fram tills försäkringsbrevet va i lådan och då var det FEL.