SuperMek skrev:Jupp, jag var där förra månaden! Inget speciellt som så. Käket är ordinärt och miljön med pålagda utensilier, dvs inget att åka omvägar för.
Marie skrev:Milde Kamel!
Är du i Österrike så skall du väl äta RIKTIG MAT, sådan som Österrikarna själva är så stolta över, och som är lite annorlunda, med egna specialiteter för varenda liten dalgång du hittar, och den maten hittar du definitivt INTE på sådana där amerikanskinspirerade skitmatshak som det länkade, jag HAR läst matsedeln ... <urk>
Nej sväng in på ett riktigt Gasthaus och läs matsedeln där, och räds inte att fråga vad de rekommenderar. Gott är det mesta, och mätt blir du med största sannolikhet.
Marie skrev:Är du i Österrike så skall du väl äta RIKTIG MAT, sådan som Österrikarna själva är så stolta över
Marie skrev:mc-stuk???????
Det är då inte något kriterium jag någonsin reflekterat över...
SuperMek skrev:Marie skrev:Är du i Österrike så skall du väl äta RIKTIG MAT, sådan som Österrikarna själva är så stolta över
Nåja, lite Österrike fanns det ju på plats i jänkarhaket i alla fall.
Ein echter Apfelstrudel fungerar ju som bekant "hvergang"!
Bror Gårdelöf skrev:Trådrubriken påminde om, att jag nyligen läste om Bosse Rindars kåseri Frukosttips i samlingen Full Rulle.
"Jag ... åkte till Kalifornien för att prova frukosten på ett lyxhotell ... och förstod i samma ögonblick varför så många amerikaner är klotrunda. ...
A basket of bread bör betyda en korg med bröd och det stämmer om man analyserar det ordagrant. I jättekorgen ligger tre bageriprodukter. Ett wienerbröd, stort som en navkapsel, fullt med gul, illsöt smet, en så'n där fransk vidrig giffel i kolossalformat och slutligen en muffin som väger ett drygt kilo. För säkerhets skull åtföljs hemskheterna av en smörkula stor som en tennisboll. Jag sitter länge och funderar på var smöret passar in och frågar kyparen. Han tittar helt oförstående på mig, pekar förnärmat på kaffebrödet och går sin väg. Europeiska idiot!"
I motsats till Bosse gillar jag croissanter, men lagom är onekligen bäst.
Marie skrev:Nej, det är väl kanske så att jag i min fördomsfullhet helst skyr alla ställen med en skylt "Biker willkommen" eller annan dekoration med mc-anknytning.
Ett axplock av vanliga Gasthäuser som jag gärna frekventerar (och då oftast initierat av att jag helt enkelt var hungrig när jag råkade passera och det såg ut att vara ett hyggligt näringsställe, men som jag gärna återvänder till). Ingen som helst rangordning i listan.
Gasthof Kohlmayr, 9853 Gmünd
Gasthof Prunner, 9853 Gmünd
Meilinger Taverne, 5730 Mittersill
Gasthof Zum Feierabend, Untervellach 2, 9620 Hermagor
Edlingerwirt, 9800 Spittal a d D
Glockenhütte, vid Nockalmstraße.
Zur Alten Käserei, Egger Alm
Enligt hörsägen rekommenderar även många ortsbor, har ännu ej hunnit testa själv
Gasthof Plamenig, 9624 Latschach
Och så FANNS faktiskt en krog med stjärna i Guide Michelin bland mina favoriter, men den är i dag i stort sett nedlagd; bara öppen när krögaren får lust och är något så när nykter, och det händer sällan:
Beim Bachmann, Obervellach 33, Hermagor
Generellt sett har jag ännu inte blivit så besviken någonstans att jag påbörjat någon "svart lista"
Bror Gårdelöf skrev:"Hungern är den bästa kryddan."
Gammalt ordspråk
Bror Gårdelöf skrev:Jäpp - och det är ett mycket gott skäl att inte bli för hungrig, när man är ute och reser!
Gunnar Elmgren skrev:Bror Gårdelöf skrev:Jäpp - och det är ett mycket gott skäl att inte bli för hungrig, när man är ute och reser!
Kanske ett gott skäl att undvika motorvägar, snarare?
Återgå till Reseplaner & resetips
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst