Re: Norge 2019
Postat: 2018-08-27/18:04
Vestlandet er fantastisk for motorsykkelkjøring. Men krevende. Smale veier - og turister som tar stor plass i veibanen. Hold godt til høyre.
I sommer kjørte min sambo og jeg - på hver sin mc- fra Arendal - Kvitseid - Numedalen, med overnatting i billig hytte. kr.285.-
Neste dag mot Geilo - over Hardangervidda - til Eidfjord. Åt god og billig thaimat der. Men Eidfjord var ikke til å kjenne igjen. Turistbåter og turistbusser så det holdt. Mange mennesker på lite sted. Var der på åttitallet. Da var det et lite stille sted med landsens ro over seg.
Så gikk turen over Hardangerbroa. Bil kr.100.- mc gratis. (som de fleste bomveger i Norge)
Flere mørke tuneller. Vi kjører med sotet visir og gule solbriller under. I tunellen viker vi opp visiret. Gule briller gir fin kontrast i mørket.
Etterhvert tok vi av mot Eksingedalen. Den må oppleves. Dette er vår eventyrvei. Veien er litt over en bilbredde. Kjør varsomt rundt uoversiktelige svinger. I blant kan man undre seg om man har kjørt seg bort. Vilt og vakkert. Når en kjører på en berghylle av en vei - undrer man seg hvor gammel veien er. 200 år kanskje.
Trafikken på veiene i Sør-Norge i sommer har aldri vært så tett. I gode somre ferierer folk i hjemlandet.
Nord-Norge er et sterkt alternativ. Mange og mørke tuneller. Ikke alltid like trivelig på mc. Men ellers kjører du ofte i høyden med panorama utsikt over fjord og fjell. Om været er bra er det min favoritt.
Veinette i Norge er ikke så tett som i Sverige - så kjør gjerne utenom fellesferien. Da er trafikken ikke så tett.
1974 og 1980 jobbet jeg i Göteborg. Savner gatukök med korv og mos, eller köttbullar med mos och lingon. I dag bare pizzeria ?
I Norge er kvaliteten på mat på veikroer ujevn. Her en link over de 12 beste matsteder i Norge:
https://www.motor.no/artikler/2018/mars ... kefjellet/
Kaffen i Norge er tynn, ikke som Löfbergs Lila. Motorjournalister fra "Alt om Mc" på norgestur hadde med pulverkaffe for å spe på i den norske kaffen de fikk. De hadde nok dårlig erfaring fra tidligere.
Mitt beste minne fra svenske värdshus var 1980 på Finnmarken värdshus nord for Orsa. Björnestek på menyn. Og god sterk kaffe etter maten
I sommer kjørte min sambo og jeg - på hver sin mc- fra Arendal - Kvitseid - Numedalen, med overnatting i billig hytte. kr.285.-
Neste dag mot Geilo - over Hardangervidda - til Eidfjord. Åt god og billig thaimat der. Men Eidfjord var ikke til å kjenne igjen. Turistbåter og turistbusser så det holdt. Mange mennesker på lite sted. Var der på åttitallet. Da var det et lite stille sted med landsens ro over seg.
Så gikk turen over Hardangerbroa. Bil kr.100.- mc gratis. (som de fleste bomveger i Norge)
Flere mørke tuneller. Vi kjører med sotet visir og gule solbriller under. I tunellen viker vi opp visiret. Gule briller gir fin kontrast i mørket.
Etterhvert tok vi av mot Eksingedalen. Den må oppleves. Dette er vår eventyrvei. Veien er litt over en bilbredde. Kjør varsomt rundt uoversiktelige svinger. I blant kan man undre seg om man har kjørt seg bort. Vilt og vakkert. Når en kjører på en berghylle av en vei - undrer man seg hvor gammel veien er. 200 år kanskje.
Trafikken på veiene i Sør-Norge i sommer har aldri vært så tett. I gode somre ferierer folk i hjemlandet.
Nord-Norge er et sterkt alternativ. Mange og mørke tuneller. Ikke alltid like trivelig på mc. Men ellers kjører du ofte i høyden med panorama utsikt over fjord og fjell. Om været er bra er det min favoritt.
Veinette i Norge er ikke så tett som i Sverige - så kjør gjerne utenom fellesferien. Da er trafikken ikke så tett.
1974 og 1980 jobbet jeg i Göteborg. Savner gatukök med korv og mos, eller köttbullar med mos och lingon. I dag bare pizzeria ?
I Norge er kvaliteten på mat på veikroer ujevn. Her en link over de 12 beste matsteder i Norge:
https://www.motor.no/artikler/2018/mars ... kefjellet/
Kaffen i Norge er tynn, ikke som Löfbergs Lila. Motorjournalister fra "Alt om Mc" på norgestur hadde med pulverkaffe for å spe på i den norske kaffen de fikk. De hadde nok dårlig erfaring fra tidligere.
Mitt beste minne fra svenske värdshus var 1980 på Finnmarken värdshus nord for Orsa. Björnestek på menyn. Og god sterk kaffe etter maten