Rastbild Nationaldagsturen 2017
04 juni 2020 - 07:30 - 07 juni 2020 - 22:00

D1 D2 - Nationaldagsturen 2020

I dessa coronatider så ställs ju väldigt många aktiviteter in runtom hela vårt klot. Detta har självklart även drabbat BMW MC-klubben. Även när det gäller denna klassiska klubbaktivitet har vi tvingats att göra stora förändringar gentemot ursprungsplanen. Vi kommer tyvärr inte att kunna åka till vårt västra grannland utan får hålla oss till Sverige i år. Vi som har planerat resan har lagt våra pannor i djupa veck för att hitta ett så bra substitut som möjligt till Norge (vilket är hart när omöjligt!). Dessutom finns det andra saker som hindrar oss i val av lösning m.h.t. rådande läge. Vi kommer inte att förboka några boenden utan den frågan får hanteras av var och en själv. Vi rekommenderar boende i tält eller att ni själva bokar stugor/rum som ni inte delar med någon annan som ni inte umgås med under normala förhållanden. Dessutom kommer vi starkt att begränsa antalet tillfällen, och längden på dessa, som vi tillsammans vistas inomhus. Vi kommer även att begränsa antalet deltagare. Med dessa starka begränsningar som grund har vi till slut kommit fram till följande plan:

Torsdag 4/6: Vi tar oss från våra hemorter till Norrfällsvikens camping, belägen söder om Örnsköldsvik, mitt i det bedårande vackra Höga Kusten-området. Från Norrbotten startar vi vid OK-macken i Antnäs och kör sedan "så lite som möjligt" på väg E4 ner till Ångermanland. Om önskemål finns så kan vi självklart "hämta upp" fler längs vägen söderut. Strävan är dock att inte ha grupper större än 8-10 personer (6-8 motorcyklar). 

Fredag 5/6: Norrfällsviken-Häggvik-Lunde-Kramfors-Sollefteå. Och sedan vackra vägar till dagens slutmål: Strömsunds Camping (ca 25 mil). Besök vid Häxberget, lunch på restaurang Nipan i Sollefteå, där goda möjligheter till utspisning utomhus finns.

Lördag 6/6: Strömsund-Vilhelmina och Kolgårdens Camping. Vi kör längs den vackra Vildmarksvägen som öppnar för säsongen just den 6 juni. (ca 35 mil). Rast vid de imponerande Hällingså- och/eller Gaustafallen.

Söndag 7/6: Hemresa.