Taberg
08 maj 2021 - 09:30

D10 Ostturen

•OBS att klubbens policy ang hantering av Covid-19 gör att vi har infört obligatorisk anmälan till klubbens aktiviteter tills vidare.

•Utifrån de nu gällande reglerna och rekommendationerna för allmän samling med max 8 personer, har vi valt att dela upp deltagarna i grupper om sex personer, plus två funktionärer. Med max tre grupper per tur.

•Dvs maxantalet anmälningar per tur är 18.

•Vid ankomst till samlingsplatsen möts man av en funktionär som fördelar deltagarna, samt anvisar till respektive samlingsplats. När en grupp är fulltalig, börjar vi med information av dagens tur, samt rutiner vid stopp. Därefter kör gruppen iväg.

•Det är viktigt att man håller sig inom sin grupp under hela dagen.

 

Varmt välkomna att följa med på en härlig dagstur på kurviga vägar i Västsverige. Turen går på asfalt. Räkna med en heldag och ca 35 mil.

Pga Coronarestriktioner välkomnar vi max 18 deltagare på den här turen.
Vi samlas på Ingo i Hällingsjö kl 09:30 för gruppindelning. Därefter kör vi småvägar, mot ”ost”, dvs österut mot Taberg som ligger ca 15 km söder om Jönköping. Vi tar också lunchstopp på Taberg.
Efter lunch vänder turen västerut igen, också på kurviga vägar.
Vi har totalt fem stopp under dagen och det är utefika som gäller.

Turen är krävande och speciellt om vädret inte är med oss. Ta med en mössa, en extra tröja samt fika för fem utefika. Glöm inte vattenflaskan! 

Läs gärna på om BMW-klubbens rekommendationer vad gäller gruppkörning: 
http://www.bmwklubben.se/tips-rad/gruppkorning 

Vi kommer att köra i ”Öppen grupp” och man väntar då in bakomvarande vid varje korsning/vägbyte. Alla tillåts då köra i sitt eget tempo.

Bensin/Toa
Var fulltankade vid start. Vi kommer även att passera ett flertal bensinstationer under dagen. Meddela turledaren om behov uppstår.

VIKTIGT!
På plats i Hällingsjö möts du av en funktionär som bockar av dig och håller i gruppindelningen. Vi kör max sex deltagare plus två funktionärer per grupp. Så snart gruppen är full rullar gruppen iväg. Var därför beredd på att åka så snart du bockat av dig hos funktionären. Tanka/handla/fika därför INNAN du rullar fram till funktionären.


MVH
Thomas Stadin

Andra aktiviteter du kan vara intresserad av