Motorrad Days 2023
04 juli 2023 - 17:00 - 09 juli 2023 - 21:00

D11 Goes to BMW Motorrad Days 2023

VÄLKOMMEN!

Välkommen till D11 Goes to BMW Motorrad Days 2023

Under 4-9 juli 2023 arrangeras BMW Motorrad Days i Berlin och vi tänkte köra ner och få en härlig upplevelse på plats under några dagar.

BMW Motorrad days är båda en messe och en fest för allt som tillhör BMW motorcyklar. I många år har den varit placerad i Garmisch-Partenkirchen i södra Tyskland men nu för andra år i rad har den flyttat norrut till Sommergarten Nord-Messe i Berlin. Den stad där BMW har haft deras MC tillverkning sedan 1969.

Årets upplägg i Nord-Messe mitt i Berlin är ännu inte helt färdigplanerad, men precis som tidigare år, kommer det bli mycket produkt och mycket party!

Nyheter inom modellsortiment visas på plats, föreläsning, klädvisning och provkörning varvas med stunt-shower, livemusik och en hel del öl! En höjdpunkt för många kommer att bli möjlighet att besöka BMW Motorradwerk där man tillverkar våra underbara BMW motorcyklar.

Fabriken är enbart 5 km från festivalsiten. Det kommer att finnas möjlighet till guided körningar med lokal vägledning både inom och utanför Berlin.

På kvällen är det musik och spelningar tills sent En riktigt MC fest där ALLA typer av BMW åkare kan känner sig hemma. I år, dvs 2023, fyller BMW Mororrad 100 år och det planeras för en rejält upptrappning av festligheter.

Den nya placering av Motorrad Days i Berlin är på många sätt fördelaktigt för oss i södra Sverige. Berlin är mycket närmare våra breddgrader och det finns flera tänkbara vägar ditt. Det går att besöka Motorrad days som en långhelg och samtidigt besöker en av Europas viktigaste och mest spännande storstäder.

Praktiska detaljer

Vi i D11 planera en gemensam resa till Berlin som kombinera en snabb besök till Tysklands nordligaste bergsområde med en djupdykning i BMWs 100 åriga motorrad kultur enligt följande preliminärt schema.

Vi möts på tisdag kväll 2022-07-04 ca 21:30 i Malmö för nattfärjan med Finnlines till Travemunde i Tyskland. Malmö är ca. 3:30 tim från Kalmar.

Dagen efter, dvs på onsdag, kör vi från Travemunde till Goslar i utkanten av bergsområdet Harz. Vi håller oss borta från motorvägen. Det bli en tidigt start från terminalen i Travemunde och vi har lite över 4 timmar av lugn körning (30 mil) innan vi når vår hotell i Goslar. Med stopp för lunch och lite kaffe bör vi vara färdig med MC körning redan på EM. Onsdag och torsdag natt spendera vi på Hotell Der Aktermann i Goslar. Hela dagen på torsdag läggs på upptäcktsfärd i Harzbergen, en fantastisk område med mängd av fina MC vägar och underbara natur.

På fredag morgon kör vi mot Berlin och del 2 av vår tur. BMW Motorrad Days Fredag och Lördag natt är vi i Berlin. Ett boende i närheten av tunnelbanestationen Theodor-Heuss-Platz och Messe Berlin är att rekommendera. Tänkbara och tillgängliga boende är ……B&B Hotel Berlin-Charlottenburg (Marcin bodde där 2022). Mitt förstahands val för Berlin är ...Concorde Hotel am Studio (där många bodde 2022), men det finns ingen ledig rum just nu. Vi, dvs Susanne och jag, har bokat B&B Hotel Berlin-Charlottenburg via booking.com 

Just nu är det gratis att avboka fram till några dagar innan resan med booking.com. Andra bra alternativ är Motel Avus eller Ringhotel Seehof Berlin Det finns många andra möjligheter i närheten av Motorad Days. Boka någonting nu med gratis avbokning så att man inte bli utan!

Motorrad Days är enormt populärt och bra hotell bli fullbokat tidigt.

Välkommen!

Dominic Kilbride, D11 - dominic.kilbride@gmail.com eller 0707670510

assisterande admin: Niclas Elneus, niclas.elneus@bmwklubben.se
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Driving

 

tunnel

 

ööö

 

 

Andra aktiviteter du kan vara intresserad av