Bild på grusväg
17 april 2021 - 08:30

D10 Grusutbildning nybörjare, för tjejer/mcQ

Välkomna till en endagars grusutbildning för mcQ i BMW-klubben regi, med ”Grus-Lars” Arvidsson hos Offroadteknik som teknisk arrangör.

Detta är en grundutbildning för tjejer som är nya på gruset och vill utveckla sig till en lite säkrare förare på det vi kallar ”Blått” underlag, dvs. i första hand vanliga grusvägar. 
Vi tänker så här:
•    Du är mer eller mindre ny på grus (eller vill repetera/”komma-igång”) och vill lära dig grunderna för att sedan utveckla dig vidare på detta underlag.
•    Din mc ska vara utrustad med lämpliga däck, gärna lite kraftigare är vanliga asfaltsdäck om det går.
•    Träningen sker dels på en övningsbana med gräs, dels på vanliga grusvägar. Tempot blir lågt för att alla ska kunna lära sig tekniken samt för att minimera skaderisken.
•    Alla motorcyklar av typ BMW GS fungerar. Andra modeller och fabrikat är givetvis också välkomna.
•    Samling i trakten av Vedum (exakt plats meddelas senare) lördag 21-04-17 klockan 08.30 och avslut på samma plats som start ca 16.00. Se till att hojen är fulltankad vid ankomst så räcker det hela dagen. Det finns en Din-X bensinstation i Vedum om du vill fylla på före/efter kursen.
•    Lunch tar vi någonstans på vägen, tänk pizza eller liknande. Övrig mat och fika tar du med själv.
•    Glöm inte att ta med flaska eller vätskepåse i ryggsäck med vatten. Kan fyllas på under dagen.
•    Maximalt 6 personer kan delta. Kostnaden är 700 kronor per person vilken betalas i samband med anmälan. Återbetalning vid avhopp kan endast ske om en annan person kan ta över platsen. Sista anmälningsdag 21-04-14.
 

OBS! Om inte minst 4 deltagare har anmält sig 2021-03-14 görs kursen om till ”öppen”, dvs. även killar får anmäla sig. Om någon tidigare anmäld tjej då vill hoppa av så går det bra. 
Om inte minst 4 deltagare har anmält sig 21-04-13 ställs kursen in och pengarna betalas tillbaka.

Anmäler öppnar 2021-02-25 klockan 08:00. Du anmäler dig och betalar genom trycka på anmälningsknappen.

OBS! Sista anmälningsdag är onsdag 2021-04-13! Ingen återbetalning av avgiften vid avhopp om vi inte hittar en ersättare. Om kursen görs om till ”öppen” och någon vill hoppa av i samband med detta betalas dock avgiften tillbaka.

Frågor ställs via mail till lars.leven@bmwklubben.se
 
Välkomna!
Lars, Mia och Lars
 

 

Andra aktiviteter du kan vara intresserad av