Höstgrus till Stenriket. Blöt, hal och snabb tur.
21 oktober 2023 - 09:45

OBS Inställd D15 Höstgrus till Stenriket.

D15

OBS. Turen är inställd

 

Kort beskrivning av turen: Turen startar vid Göingebil i Hässleholm och går mot nordost, sydost om Osby kör vi över en stenvalvsbro vid Göta Bruk. Färden fortsätter mot Glimåkra och vi kommer att passera Björkereds vattenfyllda stenbrott. Vi kör nu norrut mot Hägghults stenbrott där vi intar medhavd lunch, eventuellt har dom öppet och serverar då fika och kaffe. Färden fortsätter sedan söderut till Breanäs. Vi styr sedan västerut tillbaks till Hässleholm.

 

 

80% av turen kommer att gå på grusvägar med varierat underlag, löst och packat, vi kommer att passera ett flertal gröna partier som kommer att vara hala vid denna årstid. Grusvana krävs.

 

Grusdäck är ett måste, typ Mitas E07+ eller grövre. Ett tips är att köra med lägre lufttryck.

 

Bensin finns i Glimåkra och Broby.

 

Fika finns eventuellt i Hägghult, ha koll på öppettiderna om ni vill fika. Vi intar medhavd mat i Hägghult, tänk på att turen är lång så några kulinariska långkok är inte att rekommendera.

 

MAX 40 deltagare, vi delar in oss i lämpliga grupper, 2-3st beroende på deltagarantal. Det är viktigt att ni anmäler er till turen till mig på hemsidan eller på mail så vi kan planera antalet turledare.

 

Turens längd: 160km

Kom fulltankad.

 

Kontakt: Stefan Andersson

0709-467826

terrafirma@telia.com