Mc på väg
05 september 2020 - 09:00

D7 MC Collection

D7

Välkommen till en helgtur till MC Collection Tidö Slott!

I det vackra Stenstallet på Tidö Slott utanför Västerås hittar du MC Collections fantastiska samling av motorcyklar. Från 1900-talets början fram till idag. Flera av de utställda motorcyklarna kopplas till mc-personligheter och deras historier. Ett rikt bildmaterial berättar om tävlingsförare, konstruktörer och vanliga knuttar.  

Inför säsongen 2020 bjuder vi på nyheter i mc-utställningen. I Stenstallet kommer även en cykelhistorisk utställning att presenteras.

Datum: Lördag 2020-09-05

Avfärd: 09:00 Hemkomst ca 17 (Kom i god tid)

Startplats meddelas senast 2020-08-22. 

Turen går runt Mälaren (via Kvicksund) på omväxlande underlag. Mest asfalt men några inslag av snälla grusvägar förekommer. Medtag fika, vi stannar ca en gång i timmen för rast. Lunch på värdshuset för den som så önskar, vi gör en gemensam beställning i samband med avfärd. 

För övriga gäller medhavd matsäck, i slottsparken finns det gott om lämpliga ställen att sitta ner. Vi beräknar att anlända till Tidö ca 12:00. Vi börjar med lunch och sedan kan den som så önskar besöka MC-muséet under ca 45 minuter. Inträde 140 kr, pensionär 110 kr. Vi ska försöka förhandla fram en grupprabatt! 

Än en gång välkomna önskar

Magnus Holmer & Magne Hansen

 

P.S. På grund av rådande omständigheter kring Corona har inte museet  öppnat säsongen som planerat den 4 april 2020. Aktuell information om museet finns på deras hemsida www.mc-collection.com.

Själva turen genomförs dock även utan besök på museet! Obligatorisk anmälan på bmw-klubbens hemsida.