Bild grus
06 juni 2021 - 09:00

D10 Nationaldagsgruset

Välkommen till Nationaldagsgruset 2021! 

För första gången i år blir det såväl en Blå (lite enklare) rutt som en Röd (lite svårare) rutt. Märk dock att Röd rutt till 80% är samma som Blå. 

** NY INFORMATION OM SAMLING **

RÖDA grupper: Samling 09.00! Kom tidigast 08.45.

BLÅ grupper: Samling 09.30! Kom tidigast 09.15.

Vi samlas i Ödenäs på parkeringsplatsen mitt emot skolan (se bilder) och avslutar i Bollebygd, vid Gulfmacken. I Bollebygd går det att parkera bil med släp på pendelparkeringen (se bild). Rundan vi kör är ca 18 mil. Vi har lunchpaus vid Lilleputtlandet nordost om Herrljunga https://lillputtland.business.site där du kan förbeställa fika med smörgås och rundvandring för 100:-, betalas på plats med Kort, Swish eller Kontant. Allt övrigt du vill äta och dricka får du ta med dig. Glöm inte att ha med vatten att dricka under vägen. Vägarna är till största delen grusvägar men det är såklart några avsnitt på asfalt också, ibland saknas det andra vettiga alternativ.

Vi rekommenderar alla att beställa fika med smörgås och rundvandring vid Lilleputtlandet! sker i samband med anmälan. 

Det går INTE att tanka vid startplatsen! Se till att lösa det exempelvis i Hindås eller Bollebygd i stället! Det går däremot att tanka en stund efter lunch samt vid målet. Det finns toalett vid lunchpausen samt en gång senare. 

OBS! Gruppindelning sker i förväg för att vi ska komma iväg snabbare. 

Blå grupp
- Detta är inte en ren nybörjartur! Du måste kunna hålla ett rimligt tempo på grus.
- Vanliga däck fungerar utmärkt, inget behov av grova grusdäck. 
- Inga lerspår eller grusgropar. Däremot kan det vara nygrusade vägar och korta partier med lite grövre sten.

Röd grupp
- Du ska vara en duktig förare som behärskar din hoj på alla underlag.
- Det krävs "nabbadäck"! 
- Lerspår, sand, grov sten och sura sträckor förekommer!
 

Några ordningsregler. Läs noga!
Försök planera din ankomst så att du anländer max 15 minuter före samlingstiden! Vi vill undvika trängsel givetvis.

Den som kommer utan att vara anmäld i förväg kommer endast få följa med om det är någon i en grupp som inte kommit. Blir det ingen plats blir det dessvärre att åka hem igen som gäller, vi kommer inte göra rutten tillgänglig för egen körning. Samma sak gäller för den som anländer för sent.

Vid samling, pauser etc. samt givetvis inom varje grupp förväntas deltagarna ta hänsyn till ”social distansering”. Ni vet vad det innebär. Har du minsta sjukdomssymptom så  avanmäl dig och stanna hemma.

Vi ska störa vår omgivning så lite som möjligt. Vi tar det lugnt bland folk och fä, inte minst när vi passerar gårdsplaner etc. Vi vill ju kunna komma tillbaka en annan gång!

Kör förståndigt! Håll avstånd, Inga sladdspår på gårdsplaner etc

OBS! Får du förhinder så AVANMÄL dig snarast av hänsyn till dina klubbkamrater! Du gör det genom att maila lars.leven@bmwklubben.se. Det kommer garanterat finnas någon som inte fått en plats i första omgången som med glädje tar över en plats som blivit tillgänglig.  


Anmälan
Anmälan öppnar här fredag 2021-05-21 klockan 09.00 och stänger torsdag 2021-06-03 klockan 16.00. Du måste vara inloggad på hemsidan för att det ska fungera, ta fram dina inloggningsuppgifter i tid! Du kommer att få ett bekräftelsemail när du har anmält dig, däremot kan du inte se på hemsidan om du är anmäld eller avanmäla dig. Avanmälan sker istället via mail till lars.leven@bmwklubben.se. OBS! Det kommer att finnas en reservlista denna gång. 

Frågor
Maila till lars.leven@bmwklubben.se

 

Välkomna!

Gunnar och Lars

 

 

Samling

Samling

 

 

Bollebygd

Karta

 

 

Andra aktiviteter du kan vara intresserad av