Bild på grusväg
16 augusti 2020 - 09:00

Pelargonierallyt 2020 (Grus)

Välkomna till Pelargonierallyt 2020!

Det blir en trevlig grusutflykt med tre olika alternativ, se vidare nedan. Även denna gång har vi en egen grupp för rena nybörjare som önskar köra i extra lugnt tempo med lite instruktioner och tips på vägen (se vidare nedan).
Angående Corona
- Pga Corona-pandemin är deltagarantalet begränsat till 45 personer (10 nybörjare, och 35 övriga deltagare), och vi följer alla rekommendationer om att hålla avstånd och undvika fysisk kontakt. 

Information om turen
- Samling Qstar/Mekonomen i Fritsla (se karta) klockan 09.00. Turen avslutas på samma plats ca 16.00 – 17.00.
- Det går att parkera ett begränsat antal bilar/släp i närheten av samlingsplatsen, vid pendelparkeringen vid stationen (se karta). 
- Möjlighet att tanka vid start samt i Älvsered efter ca halva resan samt ytterligare en gång om behov finns. Kom fulltankad till start!
- I Älvsered, efter ca halva resan, finns det möjlighet att äta lunch, medhavt eller på restaurangen Route 154. Det finns sittplatser utomhus samt inomhus (för de som vill äta på restaurangen) med av kommunen godkänd sittning. Vi återkommer angående förbokning av restauranglunch.
- Det finns en toalett på ICA i Fritsla (se karta, öppnar 09.00 så du hinner inte dit före samlingen, är det panik så ta det efter istället), utmed den första delen av de Blå turerna samt i Älvsered i samband med lunchen.

Ruttinformation
- ** UTGÅR PGA LÅGT INTRESSE ** Blå (enkel) för nybörjare i extra lugnt tempo med lite instruktioner och tips på vägen. Nabbadäck är inget krav. 153 km lång, lite mer asfalt samt några genvägar jämför med Blå ordinarie.
- Blå (enkel) ordinarie i lugnt tempo för dig som har kört grus tidigare. Nabbadäck är inget krav. 165 km lång.
- Röd (medium) i normalt tempo för dig som har kört en hel del grus tidigare och vill ha några enklare utmaningar. Nabbadäck är ett krav! 187 km lång.

För mer info, se bild om Blå/Röd och däck.

Anmälan
- Det är obligatorisk anmälan till alla BMW MC-klubbens arrangemang pga Corona-krisen.

OBS! Ignorera texten "Du behöver vara inloggad som betalande medlem för att anmäla dig." uppe till höger!

Övrigt
- Vi kommer att behöva ca 10-12 turledare/sweepers. Din hjälp behövs, se anmälan!
- Läs nedanstående!

  •     Denna tur, som alla andra turer i BMW-klubbens regi, är framtagen och rekade av entusiaster. Det ligger många timmars arbete bakom. Vi försöker hela tiden köra på nya vägdragningar för att inte belasta tidigare vägsträckor mer än nödvändig, samtidigt som deltagarna ska få nya upplevelser. 
  •     Turens sträckning är endast avsedd att användas vid just detta tillfälle. Därför vill vi inte att spåren sprids till personer som inte deltar i evenemanget, delas på olika forum, publiceras som förslag på bra grusvägar, använd i kommersiellt syfte etc. 
  •     I och med att du anmäler dig så accepterar du ovanstående. Tack för att du uppskattar vårt arbete och respekterar att turerna enbart är tänkta att användas vid detta tillfälle!

- Har du frågor så maila lars.leven@bmwklubben.se 

Välkomna!
Bengt och Janne

Bild

 

Karta Fritsla