Bild på grusväg
24 april 2021 - 08:30

D10 Grusutbildning, avancerad körning

Välkomna till en endagars grusutbildning i BMW-klubben regi med ”Grus-Lars” Arvidsson hos Offroadteknik som teknisk arrangör.

Detta är en fortsättningsutbildning för dig som redan kört en del grus som nu vill träna på mindre vägar och stigar för att kunna bli säker på det vi kallar ”Röd” körning. Utbildningen kräver att föraren är förtrogen med normal gruskörning och den teknik som används samt att motorcykeln är utrustad för en dag på underlag som är gropigt, slirigt och bitvis lite bökig.

Vi tänker så här:
•    Du ska klara av vanlig gruskörning och vilja lära dig mer.
•    Din mc ska vara utrustad med lämpliga däck, typ Continental TKC80 eller motsvarande. Se vidare nedan!
•    Körningen sker på en offroadbana samt på några grussträckor. Tempot blir lågt för att alla ska kunna lära sig tekniken samt för att minimera skaderisken.
•    Alla motorcyklar av typ BMW GS fungerar. Den ska dock inte vara sänkt då detta kan ge problem över stock och sten! Andra fabrikat är givetvis också välkomna, sagt att de klarar ovanstående krav. Motorcykeln ska vara godkänd för landsvägskörning, detta är inte ett enduroevent.
•    Samling i trakten av Vedum eller Floby (exakt plats meddelas senare) lördag 21-04-24 klockan 08.30 och avslut på samma plats som start ca 16.00. Vi räknar med att det går åt max 5 liter bensin under dagen. Det finns bensinstation i  Vedum/Floby om du vill fylla på före/efter kursen.
•    Lunch tar vi i Vedum/Floby, tänk pizza eller liknande. Övrig mat och fika tar du med själv.
•    Glöm inte att ta med flaska eller vätskepåse i ryggsäck med vatten. Kan fyllas på under dagen.
•    Maximalt 6 personer kan delta. Kostnaden är 900 kronor per person vilken betalas i samband med anmälan. Återbetalning kan endast ske om en annan person kan ta över platsen. Sista anmälningsdag 21-04-21.
 

OBS! Om inte minst 4 deltagare har anmält sig 21-04-20 ställs kursen in och pengarna betalas tillbaka.

Anmäler öppnar 2021-02-25 klockan 08:00, du anmäler dig och betalar genom att trycka på Anmälningsknappen.

OBS! Sista anmälningsdag är onsdag 2021-04-20! Ingen återbetalning av avgiften vid avhopp om vi inte hittar en ersättare.

Däck

Vi har fått några frågor om vilka däck som fungerar på kursen. Så här ligger det till:
- Vi utgår alltid från att det är blött när vi kör.
- Kursområdet i Floby är det som gäller till dess vi vet något annat. Där kan det vara lerigt, rötter etc. och då behövs relativt grova däck för att det ska bli någorlunda bekvämt för den som inte redan är riktigt duktig på besvärligt underlag.
- Det finns planer på ett kursområde i Vedum vilket inte har lika höga krav på däck. Det är dock inte iordningställt och vi vet först i månadsskiftet mars/april om det blir möjligt att använda. Vi måste därför anta att Floby gäller tills vidare.

Detta gäller för val av däck för att delta:

  • Har du TKC80 eller grövre, inga problem!
  • Har du däck typ Anakee Wild, Mitas E07, Heidenau K60 etc. och vet att du tar dig fram på en lerig och blöt stig, OK då fungerar det.
  • Alla andra svar, du får avvakta någon annan kurs. 

 

Frågor ställs via mail till lars.leven@bmwklubben.se
 
Välkomna!
Lars, Mia och Lars
 

Andra aktiviteter du kan vara intresserad av