22 december 2019

Året 2019 i D9

D9

En liten sammanfattning av vad vi hittat på under det gångna året.

Jag tillträdde som DO i Mars, och ”kastades” rakt in i en DO-konferens. Väldigt nyttigt, men samtidigt en hel del att lära sig! Vid den här tidpunkten var även Josef Blom aktiv som DO, så vi kunde bolla lite idéer mellan oss, också väldigt nyttigt.

Därefter startade vi upp med en klubbafton i samarbete med Beviks MC i Linköping, där de senare tillhandahöll BMW:s MC-sortiment för beskådande och provkörning. Givetvis bjöds det även på förtäring i form av grillad korv, dryck & kaffe.

En kombinerad och komprimerad Risk 1&2-utbildning hölls i samarbete med Vectrum Trafikutbildning på Bråvallaområdet i Norrköping. Av resultaten från den påföljande enkäten var den mycket uppskattad, finns intresse kan vi kanske ordna något liknande igen.

Nils-Erik Ringlander ordnade det traditionsenliga Maj-gruset, också uppskattad aktivitet med deltagare även från omkringliggande distrikt.

Utöver det har en del turer ordnats, såväl dag- som kväll, bl.a. ett besök på flygvapenmuséet i Malmslätt där vi fick lyssna till en Rolls Royce Merlin-motor från andra världskriget. En mäktig pjäs med mäktigt ljud!

Ett stort tack till alla medlemmar som dels deltagit, dels lett en del turer och gjort dessa aktiviteter möjliga, och framförallt, trevliga. Jag hoppas vi ska kunna få igång ännu fler spontana turer, så väl enklare spontana fikaturer som lite mer organiserade dagsturer. Kanske är det dags att fundera på någon 2-dagars tur någon helg?

Då Josef tyvärr avsade sig DO-rollen i höstas pga. tidsbrist ser vi gärna någon mer som kan tänka sig vara med och planera, arrangera och genomföra aktiviteter. Kom ihåg att det är vi medlemmar som utgör klubben och dess aktiviteter, fundera gärna själv på vad du kan och vill medverka till. Även om det inte är i rollen som DO så uppskattas alla initiativ.

Det är också glädjande att se att antalet medlemmar i Facebook-gruppen för D9 har ökat med 25% under året, så intresset finns! Inför nästa år är givetvis ambitionen att utveckla aktiviteterna ytterligare, också genom att få igång fler tjejer på 2 hjul, kanske så att vi så småningom kan stoltsera med en MCQ-sektion i distriktet. Ni tjejer som kör hoj, hör av er och berätta vad ni vill se för aktiviteter!

Så, det återstår bara att önska alla ett riktigt Gott Nytt MC-År! Vi ses ute på vägarna!