08 april 2022

D9 Info-mail April 2022

Hej alla D9:or!

I väntan på våren (som i dagsläget verkar dröja), vill vi informera lite om statusen i D9 samt kommande aktiviteter. 

Vi är nu 411 medlemmar i D9, fördelat på 35 kvinnor och 393 män. Distriktet sträcker sig från södra Södermanland i norr, till norra Småland i söder.

På Facebook (där alla inte är medlemmar i klubben) är vi 339 medlemmar, vilket innebär att vi växer (med 13% jämfört med föregående år) sakta men säkert!

BMW MC-klubben har 7 800 medlemmar nationellt sett, vilket gör oss till en av de största klubbarna i världen, och faktiskt störst i Europa!

På klubbens hemsida, https://www.bmwklubben.se, hittar du massor av information i form av alla förmåner som finns, klubbförsäkringen, rabatter, ta del av färdiga rutter, olika dokument, inspelade on-line kurser för GPS, vad som händer i vårt & andra distrikt och mycket annat. Det finns även ett forum, där många svar finns på ofta ställda frågor.

Du behöver ditt medlemsnummer samt lösenord för att logga in och komma åt all information. Har du tappat bort lösenordet, hör av dig så kan vi hjälpa till!

 

När det gäller D9 har vi planerat för ett antal aktiviteter under vår & försommar. Vi kommer att återkomma med aktiviteter för den senare delen av sommaren och hösten, men för den första delen finns följande att ta del av:

  • 2022-04-12: GPS-seminarium del 3 (gäller för hela region Öst)

  • 2022-04-19: Utbildning i HLR och åtgärder vid MC-olycka. (Möjlighet att köpa Airbag-väst till 15% rabatt i samband med kursen)

  • 2022-04-23: Aprilgruset med Andreas & Erik

  • 2022-04-24: Välkomsttur för nya medlemmar, eller de som inte deltagit på någon tur tidigare. Sammanfaller med årsmötet, vi kommer att ge möjlighet att rösta under resans gång.

  • 2022-05-08: SMC-dagen i samarbete med bl.a. BMW MC-klubben.

  • 2022-05-29: Dagsutflykt och besök på Strutsfarm på Vikbolandet.

  • 2022-06-05: Klubb-knix på Raceland, STARKT rabatterad för klubbens medlemmar via Svedeas säkerhetsfond.

  • 2022-06-12: Tjejtur (mcQ).

  • 2022-06-18: Simons klassiska Västerviks-tur.

Läs mer på hemsidan för information och anmälan. En del aktiviteter har ett begränsat antal deltagare, varför du bör anmäla dig snarast så du inte missar något du gärna vill vara med på!

Dessutom finns många aktiviteter i de närliggande distrikten, och kom ihåg att du är välkommen att delta i alla distrikt oavsett vilket du själv tillhör!

Likaså jobbar vi för att få till en mcQ-sektion i distriktet (tjejernas egna avdelning, av tjejer för tjejer). Du som tjej på två hjul, häng på de aktiviteter som kommer framöver! Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Utöver det här, kommer vi, tillsammans med er medlemmar, givetvis att ordna lite "spontanturer" i form av någon dagsutflykt, eller fikatur en fin sommarkväll. Här kan just Du bidra! Kom med förslag, led eller föreslå gärna någon tur runt Din favoritväg! Vi ser mer än gärna att fler kan ställa upp som turledare, och vi hjälper gärna till om det är några frågor eller funderingar!

Med hälsningar och hopp om varmare grader,

 

P-O. & Simon

Distriktsombud i D9

D9@bmwklubben.se