31 mars 2021

Infomail Mars 2021

Hej alla medlemmar i BMW MC-klubben D9!

Det har varit lite snålt med info-mail från oss under året, men med risk för att bli tjatig, det har varit, och är, en speciell tid med den rådande pandemin. Jag & Simon har inte riktigt vetat vilket ben vi ska stå på, speciellt med tanke på att restriktioner såväl som rekommendationer ändrar sig vecka för vecka.

Men trots det, vi har ju som vi hintat lite om tidigare försökt få ihop ett program som förhoppningsvis medger roliga aktiviteter på varierande underlag. Nedan följer de aktiviteter som är planerade (hittills) för uppstarten på säsongen. Håll utkik på den officiella hemsidan för BMW MC-klubben D9 (samt övriga distrikt om intresse finns), samt vår FB sida för distriktet.

Då många medlemmar efterfrågat grusturer har vi "kraftsamlat" lite för att få till dessa, och har glädjen att kunna erbjuda en hel del sådana evenemang!

Vi startar den 24/4 med "Aprilgruset", Ledd av de rutinerade Andreas Edstrand och Erik Wänström. Se mer om aktiviteten på https://www.bmwklubben.se/aktivitet/d9-aprilgrus

Därefter kommer Torbjörn Landeberg (mångårig TET-åkare) att leda ytterligare en grustur den 8/5. Läs mer på https://www.bmwklubben.se/aktivitet/d9-grustur-med-torbjorn

Nils-Erik Ringlander leder en av sina populära grusturer den 13/5 (Kristi Himmelsfärd). Anmälan öppnar snart, du läser mer och anmäler dig här: https://www.bmwklubben.se/aktivitet/d9-majgruset-med-nils-erik-ringlander

Sedan har vi den 22/5 (Pingstafton/Pingstdagen) en liten "grus special", en 2-dagars i samarbete med D5! Vi startar i vackra Östergötland, för att sammanstråla med vännerna från Västmanland och Katrineholm. Övernattning i trakterna av Djulö (bokas av resp. deltagare). Därefter gemensam körning på söndag fm, varefter resp. gäng åker hemåt. Mer info på: https://www.bmwklubben.se/aktivitet/d9-grushelg-katrineholm

När det gäller bokade turer på asfalt så kommer, till att börja med, Mats Remsö att leda en tur till Visingsö den 5/6. Notera att turen medför en färjetur till Visingsö, vi ska försöka förboka detta baserat på antalet deltagare, men resan betalas av var och en. Mer info om anmälan (som öppnas inom kort) på:

https://www.bmwklubben.se/aktivitet/d9-tur-till-visingso

Den 9/5 tar Simon med oss på en söndagsfika (givetvis medhavd). Räkna med ca 20 mil trevliga asfaltsvägar, och ”corona-säkert” stopp längs med vägen.

Vi kommer också (självklart!) att erbjuda dags- och eftermiddags/kvällsturer med varierande mål. Det vi spånar lite om när det gäller dagsturer är bl.a. Kvilleken, Stalpet i Aneby och/eller kungabordet. Likaså siktar vi på en räkmacka i Loftahammar, liksom Simon's tur via Västervik. Datum kommer framöver. Igen, vi får hålla det lite öppet beroende på utvecklingen i samhället.

Utöver det finns det givetvis en del andra samarrangemang med andra distrikt. Igen, kolla på hemsidan! Det finns (trots allt) en hel del att välja på.

Vi hoppas att vi ses på vägarna inom kort. Många har redan startat upp säsongen, jag & Simon hoppas göra det inom kort!

Kör snyggt, så ses & hörs vi!

Distriktsombuden i D9, genom P-O. & Simon