09 maj 2021

Kulturvägar Hjulstabron till Maunu

Känns det som om hemester är årets stora MC-resa?
Men du har inte valt resmål ännu. Här har några medlemmar delat med sig av sina erfarenheter för att skapa en resa där man inte åker på de "klassiska" (tråkiga) storvägarna. Här plockar vi in fina kurviga vägar mellan E45 och E4. Resan startar mitt i Mälaren och dess slutmål är Maunu. Maunu är slutmålet på Sveriges nordligaste allmänna väg som du lagligt kan köra på om du enbart får köra inom Sverige.

Resan kan köras med alla BMW MC som du har i din ägo. Vårt mål var att alla grusvägar (som är en stor del av underlaget på denna resa) är lätta och roliga att åka på. Vi kommer att på flera sträckor ha en separat "GS-rutt". Den innehåller partier som inte får missas om man älskar att åka mer inspirerat på grusväg. Alla delsträckor innehåller inte en separat GS rutt. Oavsett så framgår det tydligt, så du kan inte ta fel rutt. 

Målet är att välja de roligaste och mest givande sträckningarna, underlaget är inget självändamål.

Kulturvägar Hjulstabron till Maunu Del 1 - D5 Starten sker på kurviga vägar mot Tillinge Nykvarns kvarn. Därefter sätter vi kurs mot skogsbrandsområdet strax väster om Sala.

Kulturvägar Hjulstabron till Maunu Del 2 - D6 Vi passerar vackra sjöar och bruk. Givetvis på sköna kurviga vägar

Kulturvägar Hjulstabron till Maunu Del 3 - D4 Kulturella pärlor radas upp här. Vi passerar bla (otaliga) Hällsingegårdar, Lill-Babs födelseort, Kalvstigen, Dellensjöarna med mera.

Kulturvägar Hjulstabron till Maunu Del 4 - D3 Här bjuds det på storslagen natur och kultur. Standardrutten körs på mycket kurviga asfaltvägar, GS rutten väljer fler grusvägar.

Kulturvägar Hjulstabron till Maunu Del 5 - D2 Vi fortsätter med temat storslagen natur. Men blandar även in med fina besök på bruk och ostmejerier.

Kulturvägar Hjulstabron till Maunu Del 6 - D1 Vi börjar med fokusera oss på ett av Sveriges vackraste vattendrag - Piteälven - för att sen bege oss mot slutmålet Maunu nordväst om Karesuando

Tältplats/vindskydd - Stugusjön

Rutterna är komponerade och kontrollkörda av:
D7 Mats Eriksson
D3 Olof Eriksson, Jocke Jansson
D1 Stefan Millgård, Jens Sundgren, Ola Arvidsson, Lars-Erik Holmberg D1.

Kulturvägar

#BMWhjulstamaunu