BMW MC Klubbens hemsida uppgraderades till en modern plattform i början av 2020 och är nu sedan ett år i full drift. För att ständigt möta de föränderliga behov som en verksamhet har vi därmed en god grund att stå på för att fortsatt möta våra medlemmars önskan om snabb och korrekt information som skall vara lätt tillgänglig.

Bredvid hemsidan finns vårt Forum som har varit och är en cental del i klubbens informationsstrategi. Idag fungerar forumet som ett ställe att mötas, diskutera och byta tankar samt inte minst en närmast outtömlig källa till information om allt som är värt att veta om våra älskade motorcyklar, kläder, hjälmar och resor bland allt möjligt annat. Undrar du som exempel hur man luftar ett servobromssystem från 2005, eller ställer in ventilerna på en 1973 års R75 så har du också kommit till rätt ställe.

Nu börjar vår Forumplattfrom bli ordentligt gammal (den är snart det i IT sammanhang ofattbara 15 år gammal, så kallad förhistorisk tid) och det finns snart inte mer elektromagisk silvertejp att tillgå. Vi måste för att säkerställa framtiden göra något åt saken. Detta kommer inte att ske i en stor big bang utan något av det första blir att knyta ihop hemsidan och Forumet så att vi så småningom kommer att kunna ha en gemensam databas i botten för inloggning och därmed informationsäkerhet. Idag är dessa användardatabaser separerade och vi har inga kostnadseffektiva möjligheter att uppgradera Forumet, framförallt inte i samma takt som en modern hemsida kräver.

Därför har BMW MC Klubbens styrelse och Webgrupp gemensamt tagit fram en strategi för hur denna modernisering skall gå till. Vi kommer att börja med att knyta samman inloggning på hemsidan med inloggning på Forum så att vägen in till Forum alltid kommer att gå via att vara inloggad på hemsidan. För dig som medlem kommer det att innebära att du behöver säkerställa att du har dina inloggningsdetaljer för Forumet så att du en gång kan skriva in dessa på avsedd plats på hemsidan. Därefter kommer du inte att behöva logga in på Forumet separat mer, det kommer att ske med automatik när du loggar in på hemsidan.

Många av er har redan kopplat hemsida och Forum på detta viset och då behöver ni inte göra någonting. För er som inte har gjort det är det absolut nödvändigt att ni gör detta omgående annars kommer ni inte att kunna logga in på Forumet i en framtid som inte ligger så långt bort (gränsen är för tillfället planerad till 1 Juli 2021).

En konsekvens av detta blir att man behöver vara betalande medlem för att kunna skriva egna inlägg på Forum. Det är absolut nödvändigt för att kunna fullfölja klubbens uppgraderingsstrategi av de digitala kanalerna att vi har en gemensam databas med de som skall ha tillgång till klubbens aktiviteter, tidningen Bumsen och allt annat positivt som kommer med medlemsskapet. För den som hitintills har valt att nyttja delar av vårt utbud utan att vara medlem blir nu lösningen att betala, i dagsläget 320 kr/år, och få full tillgång till allt inklusive tidningen Bumsen, alla aktiviteter och hela den fina klubbgemenskapen. Förhoppningsvis ett enkelt val för de flesta.

Beskrivning återställa lösenord till Forum - bilder och text kommer att finnas på hemsidan och Forum

Gå till bmwklubben.se/forum

Inloggning

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på Logga in

Välj Jag har glömt mitt lösenord

 

 

 

 

 

 

 

 

Välj Jag har glömt mitt lösenord

Återställning

 

 

 

 

 

 

 

 

Fyll i de efterfrågade detaljerna, OBS var noga med att läsa instruktionen om vilken mail som efterfrågas.

Beskrivning – skapa inlogg via hemsida – bilder och text kommer inom kort att finnas på hemsidan och Forum