Ängavallen, strax norr om Trelleborg

Kategoriregler
Utrymme för recensioner.
Vänligen håll trådämnet - kladda inte ner tråden...

Ängavallen, strax norr om Trelleborg

Inläggav Bror Gårdelöf » 2018-05-15/09:55

Jag har nyligen skrivit kort om detta under "Resplaner 2018", men stället förtjänar en lite utförligare recension.
Boendet är utmärkt - i enkel- eller dubbelrum, alternativt "familjeboende" med dubbelsäng i markplanet plus två enkelsängar på sovloft.
Det speciella med Ängavallen är, att man antingen själv framställer maten eller köper den nästgårds. Djuren får leva enligt sina naturliga beteendebehov. Ett sådant hos grisar är att böka, vilket är svårt i ett betonggolv. Alltså går grisarna ute - och har avsevärt större ytor att röra sig på än de 0,94 kvadratmeter, som enligt svenskt regelverk är acceptabel minimiyta för en hundrakilos gris(!).
Likaså skiljs inte ungarna från sina mödrar "omedelbart", utan de få gå med dem enligt artens instinkter - kalvarna i åtta månader, om jag inte hörde fel.
I hagarna kring vårt boningshus gick lammen med sina tackor - och så vidare.
Grödorna består av gamla sädesslag, som odlades under medeltiden, och är garanterat obesprutade - vilket bland annat varit välgörande för pollinerande insekter. Grönsaker och kryddor odlar de själva.

Resultatet blir i positiv bemärkelse särpräglad och mycket god mat, och det är inte störande dyrt. Jag bodde i en "familjelägenhet" tillsammans med två reskamrater. P-öl stod framdukad, när vi steg in i entrén, och huset bjöd senare på ett glas av den egna champagnen. I övrigt drack jag vatten till maten, men naturligtvis har huset en välförsedd vinkällare. De reskamrater, som valde vinpaketet - fyra viner - såg inte alls missnöjda ut. Detta - med "amuse bouche" (förberedande liten läckerbit) plus fyra rätters middag kostade mig c:a 1 530:-, vilket jag anser vara mer än prisvärt.
Användarvisningsbild
Bror Gårdelöf
 
Inlägg: 14436
Blev medlem: 2007-11-29/01:00
Ort: Linköping

Återgå till Recensioner

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst