Torgeir Nilsen skrev:Tag en halv älg, en hel gris några kycklingar o en bäver, 1 morot, en halv lök plus 10 buljongtärningar. Låt det småputtra under lock 7-8 timmar o vips har du en god förrätt som serveras med hasselbackspotatis, inga grönsaker du har ju redan moroten i. Till huvudrätt får det gärna bli en enkel plankstek på oxfile, avsluta med friterad camenbert o hjortronsylt.Blir du inte mätt så gå till körvan o ta en hel special. Dryck? Ta med dunken!
Torgeir
Torgeir Nilsen skrev:Tag en halv älg, en hel gris några kycklingar o en bäver, 1 morot, en halv lök plus 10 buljongtärningar. Låt det småputtra under lock 7-8 timmar o vips har du en god förrätt som serveras med hasselbackspotatis, inga grönsaker du har ju redan moroten i. Till huvudrätt får det gärna bli en enkel plankstek på oxfile, avsluta med friterad camenbert o hjortronsylt.Blir du inte mätt så gå till körvan o ta en hel special. Dryck? Ta med dunken!
Torgeir
Kovlingen skrev:Funderar på hur att variera kosten när det ska lagas mat på gasolkök .
Vad brukar ni blanda till för smaskens . Välkommen med era tips
Torrfoder i all ära men inte i tre veckor
Perra_II63 skrev:Endast det enkla är möjligt som Klausevitz sa.
Gunnar Elmgren skrev:Varför släpa med sig mat och halva köket? Det finns företagsamma människor överallt, som förtjänar sitt uppehälle på att servera god mat till resande och främlingar.
Kovlingen skrev:Funderar på hur att variera kosten när det ska lagas mat på gasolkök .
Vad brukar ni blanda till för smaskens . Välkommen med era tips
Torrfoder i all ära men inte i tre veckor
BrooklynS skrev:Återigen, det handlar inte om ekonomi utan om frihet. Vill man inte laga mat själv, slipper man naturligtvis. Jag tolkade trådstarten som en uppmaning att tipsa om goda maträtter, inte om att hitta argument för att äta på restaurang.
Håkan skrev:BrooklynS skrev:Återigen, det handlar inte om ekonomi utan om frihet. Vill man inte laga mat själv, slipper man naturligtvis. Jag tolkade trådstarten som en uppmaning att tipsa om goda maträtter, inte om att hitta argument för att äta på restaurang.
Precis så tolkade jag trådskaparens intentioner.
Jag har ätit mat vid tältet när det varit mil till närmaste restaurang, för att det råkar vara en fin plats att slå upp tältet på.
Jag har ätit mat på restaurang för att den råkar finnas på en annan in fin plats...
Skälet har varit frihet.
Jag tycker ni som mest klagar borde lyfta blicken en del...
Håkan skrev:Precis så tolkade jag trådskaparens intentioner.
Jag har ätit mat vid tältet när det varit mil till närmaste restaurang, för att det råkar vara en fin plats att slå upp tältet på.
Jag har ätit mat på restaurang för att den råkar finnas på en annan fin plats...
Skälet har varit frihet.
Kovlingen skrev:Blir lite annat att laga maten på gasolkök då jag inte har lust att elda ur en hel kruka för att få mej några kokta potatisar.
Kovlingen skrev: gasolkök då jag inte har lust att elda ur en hel kruka
Tror nog att det viktigaste är att du har ett bra vindskydd. Samt konstruktion så att värmen tas upp av kärlet och inte åker förbi. Små enmanskök utan värmeväxlare i botten på kastrullen är extremt törstiga på gasol. Största orsaken är att botten är ganska liten. Trangia eller motsvarande är energieffektivast.BrooklynS skrev:Det finns olika brännare för gas, effekten är starkt beroende av vilken brännare du använder...
Dennis Johansson skrev:...... och dessutom en gasolgrill kan man få ihop lite kulinariska rätter.
Gunnar Elmgren skrev:Dennis Johansson skrev:...... och dessutom en gasolgrill kan man få ihop lite kulinariska rätter.
Gasolgrill? Hur mycket har Du plats att släpa med egentligen?
Är man bara i någorlunda civiliserade trakter, kan man väl köpa en engångsgrill samtidigt som man köper det man tänker grilla....
Dennis Johansson skrev:Det finns portabla gasolgrillar som faktiskt inte tar så fantastiskt mycket mera plats en engångsgrillar.
Gunnar Elmgren skrev:Dennis Johansson skrev:Det finns portabla gasolgrillar som faktiskt inte tar så fantastiskt mycket mera plats en engångsgrillar.
Det är möjligt - men så ska Du släpa på gasolen dessutom.......
Engångsgrillen fraktar man bara från närmaste matbutik till platsen där man ska grilla - och sen, eventuellt, till en soptunna om ingen finns vid grillplatsen. Matkassen (där får även grillen plats) brukar jag spänna fast med ett nät på bönpallen.
Själv föredrar jag dessutom träkolsgrillat - gasol ger ungefär samma resultat som en elektrisk grill. Och engångsgrillar är inte så tokiga, faktiskt - man får ha lite tålamod innan glöden är redo, bara!
BrooklynS skrev:Gasolgrill är HELT överlägset på alla sätt.
BrooklynS skrev:Å andra sidan slipper man släpa på skräp efter grillningen..
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst