Fjellkør
26 augusti 2021 - 17:14 - 29 augusti 2021 - 17:14

D11 Fjellkør Swede Edition 2021

INSTÄLLT 2020. VI HAR FLYTTAT AKTIVITETETEN TILL 2021. VÄLKOMMEN DÅ ISTÄLLET!

Det nya datumet blir preliminärt 26-29 augusti 2021. Hårdboka i kalendern redan nu  :-)


Välkommen till Fjellkør Swede Edition 2020!  Fjellkjør är ett grusevent som har genomförts i Norge i trakterna av Hallingdal under ett par år med mestadels Norska deltagare och intresset har ökat för vart år.  

Under Fjellkör 2019 tändes idén om att arrangera ett speciellt tillfälle under 2020 för svenskar, och att arrangera det som en aktivitet i BMW MC-klubben Sverige. Därför arrangerar vi nu Fjellkør Swede Edition 2020 där vi kommer att bo och utgå från Vats Fjellstue i Hallingdal.

Kenneth

 

 

 

 

 

 

 


Initiativtagaren till Fjellkør heter Kenneth Nordahl-Pedersen och har en lång bakgrund inom mc och arrangemang. Tidigare bl.a. flitig skribent i Norska tidningen Bike med specialintresse för Adventure MC.
Arrangemanget genomförs under ledning av Kenneth med hjälp av lokala vänner som kan vägarna på fjället väl. 

Hallingdal är ett stort område med många möjligheter till härlig gruskörning i trakterna av Torpo, Skarvshelmen, Hemsedal m.m. Missa inte detta tillfälle!

Praktiska detaljer
Fjellkør inleds på torsdagskvällen med att du ankommer och checkar in på Vats Fjellstue. Därefter startar vi upp med middag och Välkomst information. Körningen genomförs sedan i form av två heldagsturer under fredag och lördag i vacker fjällmiljö.

Vi kommer att dela in oss i grupper men av säkerhetsskäl kan vi sannolikt inte köra i många mindre grupper då alternativa vägar oftast inte finns när vi väl är uppe på fjället. För att samordna lunchintag på fjället på lite avlägsna platser så kan vi inte splittra upp oss alltför mycket. 

För att delta ska du vara en van grusåkare och ha däck som klarar varierande underlag. Räkna med att det kan vara sand, blött och halt, dvs. ”nabbadäck” gäller. Normalt ska det fungera med en mc typ BMW R 1200/1250 GS, det är inte endurokörning vi talar om.

Mer än bara Fjellkør! För många av oss som kommer att delta på Fjellkør Swede Edition 2020 så kommer vi att starta vårt äventyr redan helgen före. Tanken är de som vill kan köra lite TET och Till Tops inspirerade vägar på väg till Fjellkør. Det innebär att man t.ex. lämpligen smyger in i Norge norr om Lillehammer, Peer Gyntvejen, Jotunheimen, Leardal, Sognefjord och Aurlandsfjellet innan vi startar det avslutande äventyret Fjellkør. Detta diskuterar vi i kommande Facebook grupp för anmälda deltagare. Men är du inte sugen på detta så är det givetvis bara att ansluta direkt till Vats Fjellstue. OBS! Dessa dagar är inte en del i Fjellkør utan något du ansvarar för helt själv. Det är dock ett gyllene tillfälle att planera detta med några kamrater som ska vara med på Fjellkør. 

Information om boende och mat på Fjellkør
- Vi bor på Vats Fjellstue (https://www.vatsfjellstue.no). 
- Vats Fjelstue erbjuder olika rumsalternativ med totalt 76 sängplatser. De har rum med 2-4 bäddar men för att göra det enkelt så kommer vi att fördela er deltagare på rummen baserat på att ni anger om Ni vill bo tillsammans med någon speciell. 

Boendealternativ:
1. Övernattning Fjellstue inkl. mat (frukost, lunch ute, middag kväll)
2. Övernattning Eget tält inkl. mat (frukost, lunch ute, middag kväll)

I samband med anmälan så anger du eventuellt namn på kamrat som du vill dela rum med så placerar vi ut alla efter bästa förmåga. Vi kommer att distribuera tänkt rumsfördelning till anmälda deltagare för eventuella synpunkter innan listan skickas till Vats Fjellstue.

Avgifter:
Boende och mat:
1. Övernattning Fjellstue inkl  frukost, lunch och middag -  Pris 670 NOK/natt
(2010 NOK för torsdag – söndag). Priset förutsätter delat rum, 2/3 personer per rum. Vi hjälper till med att fördela rummen.

2. Övernattning Eget tält inkl. frukost, lunch och middag - Pris 470 NOK/natt
(1410 NOK för torsdag – söndag). Tältare har tillgång till gillestuga och dusch/toalett.

Middagar och frukost ingår
Det ingår varm kvällsmat på torsdag kväll i samband med välkomst informationen. Frukost fre, lö, söndag samt middag fredag och lördag kväll. På lördagen blir det grilltema.  Tältar du så ingår samma matpaket.

Luncherna på fredag och lördag äter vi ute på rutterna och de betalar var och en själv  på plats.

Träffavgift:  600 NOK
Vi tar ut en träffavgift som bl.a. täcker kostnad för träffklistermärke och planering/genomförande med lokala guider. Vissa vägar kräver att vi har lokala guider med oss av olika anledningar bl.a. säkerhetsskäl.

Boende och mat betalas I samband med incheckning på Vats Fjellstue.
Träffavgift betalas in senast 2020401. Detaljer om det återkommer vi om till anmälda deltagare separat.

reidar

               

 

 

 

 

 En glad Reidar.
 

Anmälan
Du anmäler dig här >> 

Efter gjord anmälan bjuds du in till en Facebookgrupp i vilken  vi kommer att hålla kontakten fram till eventet och där vi löpande kan ge information och svar på frågor. Där kan Ni också planera och samordna eventuell gemensam körning till och från Fjellkør, om ni vill.

Först till kvarn gäller för eventet. Antalet platser kommer att vara begränsat till 50 deltagare. 


Välkommen till Fjellkør Swede Edition 2021

Kenneth Nordahl-Pedersen, Fjellkjør Event Manager

Niclas Elneus, BMW MC-klubben Sverige.

 

Niclas - On the move

Niclas - on the move up
 

Rast Vila .. någonstans i Norge...

Waking up .... somewhere in Norway :-)
 

På väg till Fjellkør :-)

På väg till Fjellkør via Peer Gynt...
 

fall

 

 

 

 

 

 

 

Fjellkør väg i Hallingdalsområdet :-)