Fjellkør
02 september 2021 - 17:14 - 05 september 2021 - 17:14

D11 Fjellkør Swede Edition 2021

VÄLKOMMEN!

Ändring av datum! Nytt information 20210614:   Av olika skäl så måste vi senarelägga aktiviteten 1 vecka. Det innebär att vi istället kommer att samlas på torsdag kväll 2 september och att
Fjellkör sedan genomförs 3-5 september.  På detta sätt så får vi hoppas att även några av de yngre deltagarna hinner få sina Covid sprutor, Vaccinpass etc. i tid.  ber också om ursäkt
för denna sena justering och hoppas att Ni alla har möjlighet att planera om i er semesterplanering. Ni behöver INTE anmäla er på nytt men om Ni inte kan de nya datumen så vill jag få en
avanmälan från dig inom 2 veckor.  //Niclas

---------------------------------

Välkommen till Fjellkør Swede Edition 2021!  Fjellkjør är ett grusevent som har genomförts i Norge i trakterna av Hallingdal under ett par år med mestadels Norska deltagare och intresset har ökat för vart år.  

Under Fjellkör 2019 tändes idén om att arrangera ett speciellt tillfälle under 2020 för svenskar, och att arrangera det som en aktivitet i BMW MC-klubben Sverige. Tyvärr genomförde vi aldrig eventer under 2020 på grund av rådande situation med Covid-19. Vi räknar med att problemet är eliminerat 2021 och siktar på härliga dagar i Hallingdal 2021. Varmt välkommen!

Därför arrangerar vi nu Fjellkør Swede Edition 2021 där vi kommer att bo och utgå från Torpemoen i Hallingdal. Max 40 deltagare.

Aktiviteten genomföra med ankomst till Torpemoen på kvällen de 2/9 och avresa 5/9. Många av oss kommer att lämna hemstaden redan helgen före och köra hela veckan fram till eventet.
Räknar med att vara hemma igen på måndag kväll. Det tar en stund att ta sig hem också.

 

Kenneth

 

 

 

 

 

 

 


Initiativtagaren till Fjellkør heter Kenneth Nordahl-Pedersen och har en lång bakgrund inom mc och arrangemang. Tidigare bl.a. flitig skribent i Norska tidningen Bike med specialintresse för Adventure MC.
Arrangemanget genomförs under ledning av Kenneth med hjälp av lokala vänner som kan vägarna på fjället väl. 

Hallingdal är ett stort område med många möjligheter till härlig gruskörning i trakterna av Torpo, Skarvshelmen, Hemsedal m.m. Missa inte detta tillfälle!

Praktiska detaljer
Fjellkør inleds på torsdagskvällen med att du ankommer och checkar in ditt boende på Torpemoen. Därefter startar vi upp med middag och Välkomstinformation. Körningen genomförs sedan i form av två heldagsturer under fredag och lördag i vacker fjällmiljö.

Vi kommer att dela in oss i grupper men av säkerhetsskäl kan vi sannolikt inte köra i många mindre grupper då alternativa vägar oftast inte finns när vi väl är uppe på fjället. För att samordna lunchintag på fjället på lite avlägsna platser så kan vi inte splittra upp oss alltför mycket. 

För att delta ska du vara en van grusåkare och ha däck som klarar varierande underlag. Räkna med att det kan vara sand, blött och halt, d.v.s. ”nabbadäck” gäller. Normalt ska det fungera med en mc typ BMW R 1200/1250 GS, det är inte endurokörning vi talar om.

Mer än bara Fjellkør! För många av oss som kommer att delta på Fjellkør Swede Edition 2021 så kommer vi att starta vårt äventyr redan helgen före. Tanken är de som vill kan köra lite TET och Till Tops inspirerade vägar på väg till Fjellkør. Det innebär att man t.ex. lämpligen smyger in i Norge norr om Lillehammer, Peer Gyntvejen, Jotunheimen, Leardal, Sognefjord och Aurlandsfjellet innan vi startar det avslutande äventyret Fjellkør. Detta diskuterar vi i kommande Facebook grupp för anmälda deltagare. Men är du inte sugen på detta så är det givetvis bara att ansluta direkt till Vats Fjellstue. OBS! Dessa dagar är inte en del i Fjellkør utan något du ansvarar för helt själv. Det är dock ett gyllene tillfälle att planera detta med några kamrater som ska vara med på Fjellkør. 

Information om boende och mat på Fjellkør

Vi kommer att bo på en anläggning som heter Torpemoen >> . En mysig anläggning där Fjellkør har huserat förr :-).

Indikation kring önskad boendeform tar vi in i samband med anmälan. Vi förmedlar detta till Torpemoen.
 

Avgifter:
Boende och mat:

Här är alternativen som erbjuds på Torpemoen:
I angivna priser ingår:
- övernattning i olika alternativ
- kvällsmat torsdag, frukost och middag fredag och lördag
- frukost på söndagen
- lunch när vi är ute och kör betalas på plats.

Träffavgift: 600 NOK

  • Rum för 1 person med säng torsdag-söndag med mat: 2820,
  • Rum för 2 personer. Per person: 2445 NOK.
  • Rum för 3 personer. Per person: 2265 NOK.
  • Rum fö 4 personer. Per person:  2160 NOK.
  • Tält med måltider: 1785 NOK.

(Det finns också rum utan säng. Då blir det 50 NOK rabatt per dygn).

Träffavgift:  600 NOK
Vi tar ut en träffavgift som bl.a. täcker kostnad för träffklistermärke och planering/genomförande med lokala guider. Vissa vägar kräver att vi har lokala guider med oss av olika anledningar bl.a. säkerhetsskäl.

Boende och mat betalas I samband med incheckning på Torpemoen.
Träffavgift betalas in i förväg när vi vet att aktiviteten kan genomföras p.g.a pandemin. Detaljer om det återkommer vi om till anmälda deltagare separat.

reidar

               

 

 

 

 

 En glad Reidar.
 

Anmälan
Du anmäler dig här >> 

Efter gjord anmälan bjuds du in till en Facebookgrupp i vilken  vi kommer att hålla kontakten fram till eventet och där vi löpande kan ge information och svar på frågor. Där kan Ni också planera och samordna eventuell gemensam körning till och från Fjellkør, om ni vill.

Först till kvarn gäller för eventet. Antalet platser kommer att vara begränsat till 40 deltagare. 


Välkommen till Fjellkør Swede Edition 2021

Kenneth Nordahl-Pedersen, Fjellkjør Event Manager

Niclas Elneus, BMW MC-klubben Sverige.

 

Niclas - On the move

Niclas - on the move up
 

Rast Vila .. någonstans i Norge...

Waking up .... somewhere in Norway :-)
 

På väg till Fjellkør :-)

På väg till Fjellkør via Peer Gynt...
 

fall

 

 

 

 

 

 

 

Fjellkør väg i Hallingdalsområdet :-)