10 augusti 2024 - 09:00 - 11 augusti 2024 - 18:00

D14 Tur till Kristianopel med övernattning

D14

*** Turen är fullbokad vad avser hotellrum, önskar du komma på väntelista eller om vi får tag på fler hotellrum bli kontaktad. Skicka ett mail till Brömseturen <bromsebro@bmwklubben.se>***

 

Välkommen till denna resa som går till Sveriges östra del, närmare bestämt Bron vid Bröms, nära Kristianopel, där freden mellan Sverige och Danmark 1645 gjorde att Halland, Skåne och Blekinge blev svenskt. 

 

För er som var med på turen efter gamla gränsen mellan Sverige och Danmark, idag i huvudsak gränsen mellan Västergötland tillsammans med Småland som gränsar till Halland, Skåne och Blekinge, är detta den naturliga fortsättningen på den delen vi inte han besöka vid Bröms. 

 

Vi kör på trevliga vägar från Halmstad till fredstenen vid Bröms lördagen den 10 augusti, start vid CircleK Arenahallen i Halmstad. När vi har tittat oss mätta på fredstenen så beger vi oss de sista milen till Karlskrona där vi övernattar. Kvällen bedrivs, för de som så önskar, med en gemensam middag och rundvandring i Karlskrona, en juvel vad det gäller marinhistoria. Om tiden tillåter kan vi även göra ett besök på marinmuseet.

Hemfärd sker på likaledes trevliga vägar och vi är åter i Halmstad/på västkusten på söndag em. Den som önskar en snabbare hemresa kan naturligtvis köra på egen hand.

 

Det finns 2 st preliminärbokade dubbelrum och 4 st enkelrum, dessa kan uppgraderas till dubbelrum så som bokningsläget ser ut idag. För tillfället verkar det vara möjligt att öka detta antal rum om intresset blir stort. (Priset per rum, inkl frukost är dubbelrum 1477 kr med två personer och enkelrummen 900 kr)

 

För att säkerställa rumsbokningar och behöver jag ett mail med en intresseanmälan från de som önskar delta snarast dock senast den 12 juli så ser vi till att rummen bokas i era egna namn. Det är först till kvarn som gäller och om vi ska ha en möjlighet att öka antalet rum så ber jag er att inte vila på hanen om ni vill med på resan. Den som vill kan naturligtvis åka med och ordna eget boende.

 

På vägen ner och hem kommer vi att besöka några intressanta platser.

 

Mer detaljer kommer efterhand och i första hand till de som visar intresse. 

 

Intresseanmälan och frågor skickas till bromsebro@bmwklubben.se

 

Välkomna önskar turledare Magnus Brobeck