Grustur i Götenetrakten
02 oktober 2021 - 10:00

D8 - Götenerundan grus OBS! Nytt datum

D6 D8 D10

Inför Götene-Rundan 2021

Börjar bli tradition med vår grusrunda, fjärde året nu och tredje i BMW klubbens regi.

 

OBSERVERA NYTT DATUM!

Vi kör redan nu på lördag 2 Oktober.

Anledningen är att årets älgjakt inte startar som brukligt måndag efter 2:a helgen utan fredag före. Dvs att det är älgjakts premiär när vi planerat att köra.

Beklagar om detta är med kort varsel då det varit svårigheter att få fram kontaktinfo och beklagar även att vi måste byta datum men att köra 9:e som var planerat blir inte bra, dels en onödig risk i skogen men också den störning det innebär för jaktlag och markägare, då kan det bli totalstopp för mc med mer bommar o förbudsskyltar. Alternativet att senarelägga gör viss nytta men det finns krockar med andra event.

Jämfört med att ställa in helt väljer vi hellre att köra den 2/10 och hoppas att ni har förståelse för det beslutet.

 

Med anledning av ändrat datum ber jag er svara på mailet om ni kan komma eller inte så vet vi hur många vi blir och vilka vi ska vänta på, lägg med i mailet om ni kommer ett telefon nr till kontaktperson om något skulle inträffa.

 

Övrigt

Räkna med knappt 20 mil dvs 5-6 timmar med raster.

Samling och mål är Götene Rasta Preem stationen, där finns toaletter, fik, mat, bensin, parkeringsmöjligheter m.m.

Tidpunkt för samling är 10.00  avresa 10.15

Om du är på väg och blir sen, meddela på något vis så kan vi bestämma en punkt att möta upp eller vänta in. Jag nås på 0736-633020

Tag med för två lätta fika stopp och ett lunch stopp, vi passerar inte några matställen.

Tanka fullt innan start då det inte heller finns tankställen.

Underlaget är grusväg och skogsväg samt någon enstaka stig eller asfaltsträcka, innebär att ni bör ha grova däck då vi håller minst ett medeltempo.

Däremot är det inte svårframkomligt, gick utmärkt att köra 1290 när vi körde in spåret i helgen.

Se till att din mc går tyst och visa stor hänsyn vid gårdar och de djur(hästar) och människor vi passerar då vi gärna vill fortsätta köra på de här vägarna.

Vi kommer köra enligt Cornerman, dvs att Turledare visar var närmast följande ska placera sig för att visa vägen för de efterföljande, Sweeper kör sist och visar utplacerad Cornerman att det är OK att rulla som då ansluter i ledet före Sweepern.  Som Cornerman står man alltid kvar till Sweeper kommer! Om du som ligger närmast efter Turledaren tycker att ett vägval passeras som borde markeras är det ok att placera sig där även om Turledaren inte gett tecken, Turledaren kan vara glömsk, inspirerad eller inne i veckans shoppinglista på ICA så hjälp gärna till.

Vi kommer att ha en genomgång innan start. Turledare och Sweeper kommer att presenteras.

En stor fördel med Cornerman är att man inte helt måste köra resan tittande i backspeglarna, säkrare och enklare om man står upp o kör. En annan fördel är att var och en kör i sitt eget tempo, man måste inte slaviskt haka på framförvarande utan kan köra i sitt eget komfort tempo, dvs det som känns säkert. Vi vill inte att någon kör över sin förmåga, olyckor kan hända ändå men vi ska inte utsätta oss själva för risker. Det är var och ens ansvar att framföra sin mc på säkert sätt, det roliga tar snabbt slut om någon gör sig illa! Och vi kör för att ha roligt.

Vägarna ska vara ok att köra, vi passerar inte några förbudsskyltar, många av skogsvägarna används med markägarens goda minne och några passager har jag bedömt som vägar även om de förfallit en del så helt säkra kan vi ändå inte vara om frågan skulle prövas, så det är upp till var och en att välja om man vill köra, varken BMW klubben eller Turledaren tar ansvar.

 

Hjärtligt välkomna redan nu på lördag

Göran