08 februari 2024

Turledare, en fantastiskt rolig sysselsättning

TURLEDARE INOM D7

Att vara turledare inom BMW-klubbens största distrikt (ABC-län) med ca 1.800 medlemmar är bland det roligaste som finns.

Visst skulle det efter varje tur/aktivitet få en klapp på axeln av klubbkompis som tackar för en trevlig tur eller aktivitet som just du har planerat och genomfört.

Att göra något för någon annan, det gör att människor växer och gör oss än mer sammansvetsade som klubbkompisar och i samhället i stort.

Vi är idag ca 50st aktiva turledare som planerar och leder turer och aktiviteter för distriktets medlemmar och vi behöver bli fler. 

 

VAD GÖR EN TURLEDARE?

Vanligtvis planerar turledaren aktiviteten, från idé till själva genomförandet av körningen. Det är du som turledare som bestämmer var turen ska köras, när och var den startar, var pauserna blir samt var turen slutar.

 

VARFÖR BEHÖVER VI TURLEDARE?

Inom BMW MC-klubben Sverige är vi över 8.000 medlemmar och alla aktiviteter bygger på ideellt arbete och att vi ska ha roligt tillsammans.

En turledare engagerar medlemmar så vi tillsammans kan erbjuda ett fantastiskt utbud av aktiviteter och körningar inom distriktet/regionen/landet och Europa, det är roligt att köra hoj tillsammans och umgås.

 

KRÄVS DET NÅGOT UTBILDNING?

Inom distriket D7 har vi en årlig turledarutbildning, utbildningen innehåller bl.a.:

  • Turledarens roll vid körning
  • Viktiga tips och råd
  • Sjukvårdsmoment, om en olycka skulle inträffa
  • Hur en tur planeras
  • Grundläggande gps-utbildning
  • Praktisk genomförning av turledning
  • Mentor (råd och tips)

 

HUR BLIR MAN TURLEDARE?

Kontakta oss distriktsombud, vi berättar mer om rollen som turledare, vilka kommande aktiviteter vi har för turledare (körningar, möten, AW och utbildningar)

Epost: d7@bmwklubben.se