Tälttur mixat underlag 1-2 juli
01 juli 2023 - 09:45 - 02 juli 2023 - 17:00

D15 Tälttur mixat underlag 1-2 juli

D15

Kort beskrivning av turen:

Turen kommer att gå på en blandning av mindre asfaltsvägar och grusvägar, inga singel tracks eller liknande. Vi kommer att köra på någon skogsväg med gröna partier. Turen går i österled mot Småland/Blekinge där vi kommer övernatta. Du ska känna dig bekväm med att köra på dessa vägar i ett lagom touringtempo. Vi kommer att stanna för vätskebyte och intag av lämpliga kalorier längs turen ett flertal gånger, längre stopp för lunch.

 

Vi kommer att övernatta vid ett fantastiskt fint ställe vid en sjö. Om vädrets makter inte är med oss eller mot oss kommer vi att övernatta vid ett vindskydd i samma område också vid en sjö. Det finns inte plats för alla att sova i vindskyddet men vi är skyddade för kvällsaktiviteterna.

 

Cykeln ska vara försedd med däck även lämpliga även för grus. Ett tips är att köra med lägre lufttryck.

 

Bensin/proviant finns längs turen på ett par ställen men ni ska klara köra 25 mil innan tankning och ta med mat och vatten för 2 dagar.

 

Vi kommer att äta medhavd mat och dricka under hela turen. Tänk på att om det är varmt går det mycket vatten, vätskeblåsa på ryggen är en god idé.

 

MAX 15 deltagare.

 

Kom fulltankad och kolla av cykeln innan, likaså ha med eventuella verktyg ni kan behöva. Ta med regnkläder om vädret kräver det.

 

Ta med:

Tält, tarp, hammock, liggunderlag, sovsäck, stol.

Mat och vatten för hela turen.

Köksutrustning.

Extrakläder.

Badkläder.

Myggmedel.

Ficklampa.

 

Turens längd: 500-550km

Turens träffplats: Göingebil Hässleholm.

Anmälan på hemsidan eller på mail till mig.

 

Har ni frågor kontakta mig.

Stefan Andersson

0709-467826

terrafirma@telia.com

Andra aktiviteter du kan vara intresserad av